Kadriye Moroğlu Lisesi'nde öğrencileri taciz ettiği şikayetiyle hakkında soruşturma başlatılan öğretmenin başka bir okulda göreve devam ettiği öğrenildi.

Öğrencilerin şikayetini geri çektiği iddiasıyla soruşturmanın kapatıldığı belirtilen açıklamaya, şikayetçi öğrencilerden yalanlama geldi.

Şikayetçi öğrencilerden Eylül, şikayetini geri çekmediğini, dava tutanaklarının bunun kanıtı olduğunu belirtti.

BAKAN: ÖĞRETMEN BAŞKA BİR YERDE GÖREV YAPIYOR

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelik verdiği soru önergesiyle, öğretmenin görevine devam ettiği ve hakkındaki soruşturmanın kapatıldığı ortaya çıktı.

Alpay Antmen, Bakan Selçuk'a öğretmenin hangi gerekçeyle görevine devam ettiğini sordu. Bakan Selçuk, "Adı geçen öğretmen başka bir okulda görevine devam etmektedir” yanıtını verdi.

BAKANLIK: ŞİKAYET GERİ ÇEKİLDİ, İDDİALAR KANITLANMADI

Bakanlık yanıtında, konunun Rehberlik ve Psikoloji servisiyle birlikte çözüldüğü vurgulanmasına rağmen, öğrencinin şikayetini geri çektiği iddiasıyla soruşturmanın sonuçlandırılmadığı söylendi.

"Öğretmen hakkında yapılan soruşturma sonucu disiplin cezası ile tecziye edildiği, adı geçen öğretmenin başka bir okulda görevine devam ettiği belirtilmektedir. Olayla ilgili öğrenci ve öğrenci velisi tarafından 21.11.2016 tarihinde okul müdürlüğüne hitaben şikâyet dilekçesi verildiği, dilekçedeki iddialarla ilgili muhakkik görevlendirildiği, yapılan soruşturma esnasında şikayetçinin şikâyetinden vazgeçtiği, iddiaların sübuta ermediği bildirilerek dosyanın işlemden kaldırıldığı belirtilmektedir.”

'YALANA BAŞVURUYORLAR ÇÜNKÜ SUÇLU OLDUKLARINI BİLİYORLAR'

Bakanlığın bu açıklamasına, tacizci öğretmen şikayetçi öğrencilerden biri olan Eylül'den yalanlama geldi.

Bianet'e açıklama yapan, Eylül açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi. "Böyle bir iddianın ortaya atılmasının sebebi suçlu olduklarını bilmeleridir" diyen Eylül şöyle konuştu:

"Şikayetçi oldum ve şikayetimden vazgeçmek aklımın ucundan bile geçmedi. Zira bu soruşturma haksız da yürütülse sonuçlandı ve öğretmen göstermelik de olsa bir ceza aldı. Bu ceza asla tatmin edici değildi fakat soruşturma sonucunda oluşturulan ceza tutanağı, ki bu tutanak sanık tarafından dava dosyasına eklenmiştir, şikayetimden vazgeçmediğimin en büyük kanıtı. Yalana başvuruyorlar, çünkü suçlu olduklarının ve suçlarının ne kadar büyük olduğunun farkındalar. Bu yalanlar silsilesine Milli Eğitim Bakanı'nın da dahil olması elbette üzücü. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir."

NE OLMUŞTU?

Kadriye Moroğlu Lisesi öğrencileri, coğrafya öğretmeni S.D'nin tacizine maruz kaldıklarını belirterek okul yönetimine şikayette bulundu. Yönetimin soruşturmayı özensiz yürütmesi ve olaya sessiz kalması nedeniyle olay yargıya taşındı.

Öte yandan öğretmenin görevine devam etmesini protesto eden öğrenciler, okulda "Sessiz Kalmayacağız" eylemi yaptı. Okul yönetimi, olaya sessiz kalmayarak eylem yapan yüzlerce öğrenciden 15’ine beş günlük okuldan uzaklaştırma cezası verdi. Cezanın gerekçesi, “İzinsiz gösteri, etkinlik ve toplantı düzenlemek” olarak açıklandı.