Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü’nün bugün Nusaybin’de polis engeline rağmen gerçekleştirdiği seçim startı sonrası etkinliğe katılanlar hakkında jet hızıyla soruşturma başlatıldı.

HDP bayrakları ve davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen etkinlik nedeniyle 30 HDP'li hakkında Nusaybin Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, Nusaybin TEM Şubesi, Nusaybin HDP İlçe Eşbaşkanı Samiye Demir’i telefon ile arayarak, “Gün içerisinde yapmış olduğunuz etkinlikten dolayı hakkınızda soruşturma açıldı" diyerek, TEM şubeye ifade vermeye çağırdı.

Mezopotamya’nın haberine göre ifadeye giden Demir’e, “Leyla Yiğit yapılan etkinlikte neden slogan attı, neden sorun çıkardı? Neden çarşıda bayrakları çıkarıp ellerinize aldınız? Neden davul-zurna çaldınız? Yapmış olduğunuz etkinlik aday tanıtımıydı, ama siz miting havasına dönüştürdünüz ve yasak olduğunu bilmiyor muydunuz? Parti binasından çıkarken neden Leyla Yiğit’i uyarmadınız? Neden bağırarak HDP bayrağı resmidir, zaten Meclis'te de var gibi söylemler kullanıldı?” soruları soruldu.

Demir'e etkinlikte bulunan 30'a yakın kişinin fotoğrafı gösterilerek, tanıyıp tanımadığı da soruldu. Diğer isimlerin de ifadeye çağrıldığı öğrenildi.