Nurettin Yıldız'ın kitaplarını Küçükçekme'de çocuklara dağıttıran İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz'ın, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü olduğu ortaya çıktı.

Verdiği fetvalarla Türkiye'nin gündemine gelen gerici Nurettin Yıldız'ın 'Arş'ın Gölgesindeki Genç' ve 'Hayat Rehberi Sohbetleri' isimli kitaplarını okullara dağıttıran Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz'ın terfi ettirilerek Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı. 

Toplumsal'dan Baran Furkan Gül'ün haberine göre, Cemal Yılmaz Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde Nurettin Yıldız'ın 'Arş'ın Gölgesindeki Genç' ve 'Hayat Rehberi Sohbetleri' kitaplarını okullarda çocuklara dağıttırmıştı. Bu iki kitapta kadını aşağılayan ve cihadı öven ifadeler bulunuyordu.

Cemal Yılmaz, Nurettin Yıldız'ın Erdoğan tarafından hedef alınmasının ardından Yıldız'ı savunduğu twitter paylaşımlarını kaldırmıştı.

Cemal Yılmaz'ın sildiği tweet'inde, ''Şeytan bu kez profosörlerini devreye soktu. Ömrünü islama hizmete adamış @nurettinyildiz Hocamızı itibarsızlaştırmak için çırpınıp durmaktalar. Altın paslanmaz. Altına çamur atmakla kıymeti düşmez. Hak gelecek ve batıl yok olacak. Bize düşen Allah için çok ama çok çalışmaktır.'' mesajını paylaşmştı.

İşte Yılmaz'ın o paylaşımı:

ALİ ŞEKER DÖNEMİN BAKANINA SORMUŞTU

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle 16.03.2018 tarihinde verdiği soru önergesinde "Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Nurettin Yıldız'ın Arş'ın Gölgesindeki Genç ve Hayat Rehberi Sohbetleri adlı kitaplarını okullarda dağıttırdığı iddiaları doğru mudur? Bu konuda Bakanlığınızın ilgili birimlerince verilmiş olan bir izin bulunmakta mıdır? Verilmiş olan herhangi bir resmi izin bulunmuyor ise bu dağıtımlara ilişkin bir işlem yapılmış mıdır?" sorularını yöneltmişti.

YILDIRIM KAYA 'GÖREVDEN AL' DEMİŞTİ, TERFİ ALDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, 24 Ekim tarihinde AKP'nin açıkladığı '2023 Eğitim Vizyonu'na ilişkin gerçekleştirdiği basın toplantısında Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün görevden alınmaması üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a tepki göstererek, görevden alınması çağrısında bulunmuştu.