Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı’nın arkasındaki lojmanlar bölgesinde üç askeri servis aracı ile bir özel araçtan oluşan askeri konvoya bombalı araçla saldırı düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 28 kişinin öldüğünü, 61 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu,"Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan bir saldırı. Cam kırılmalarına bağlı yaralıları ziyaret ettim. An itibari ile 10 yaralı hastaneye geliyor. Yaralıların ilk tedavileri yapıldı.

61 yaralımız var.Hafif ve orta düzeyli yaralılar diyebileceğimiz nitelikte. Olay yerinden net rakam vermem söz konusu değil. Olay yerinden 20-21 vefat eden olduğu gibi bilgiler geliyor.Kan ihtiyacımız yok. " dedi.


Ankara Valiği ise, 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ankara'da askeri servis aracı geçişi sırasında patlama oldu. Patlamanın İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Genelkurmay Kavşağı  yakınlarında askeri servis araçlarına saldırı düzenlendiği, 3 servis aracının yandığı ilk gelen bilgiler arasında.

ANKARA VALİSİ'NDE İLK AÇIKLAMA

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını, patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi.

İlk gelen bilgiler bir servis aracının patladığını birçok servis aracının yandığını, yaralı askeri personel olduğunu gösteriyor.

Başbakan Davutoğlu: "Patlama bilgisi geldi. Bakacağız" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Terör Ankara'da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı. Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor" dedi.

Öte yandan konuyla ilgili Demokrat Haber’e konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, patlamanın bomba yüklü araçla yapıldığını belirterek, “Ticari teksinin askeri araçların yanında patlamasıyla olay meydana geliyor. Muhtemelen yüklü miktarda patlayıcı bulunuyordu takside. Çok sayıda ölü ve yaralı var” dedi.

Ankara'da TBMM'ye yakın bir bölgeden ikinci bir patlama sesi geldi. Sesin, şüpheli bir paketin imha edilmesiyle çıktığı belirtiliyor.

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara'daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Doğan Haber Ajansı'na (DHA) göre Ankara'daki patlamanın askeri servis aracına yönelik bir saldırı sonucu gerçekleştiği bildiriliyor. Olay yerinde çok sayıda yaralıya sağlık ekipleri müdahale ediyor.

Ankara'daki patlama sonrası çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Polis vatandaşları ve gazetecileri olay yerinden uzaklaştırıldı.