Tutuklanan Özgür Gündem gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi dilbilimci Necmiye Alpay, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne konulmasının ardından ilk mesajını avukatları aracılılığı ile Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) ulaştırdı.

Necmiye Alpay, gönderdiği mesajında barış vurgusunda bulundu.

Daha önce de cezaevinde kaldığını ve kendisinin bir kez daha tutuklanması ile Türkiye'deki hukuksuzluğun ne kadar korkunç boyutlara ulaştığı ile yüzleştiğini ifade eden Alpay, bu kadar hukuksuzluğun olduğu bir ülkede barışı ve demokrasiyi savunmanın bir görev olduğunu ifade etti.

“YETER Kİ BU ÜLKEYE BARIŞ GELSİN…”

Mesajında bugünün 1 Eylül Dünya Barış Günü olduğunu hatırlatan Alpay, Özgür Gündem'le ilişkisinin direkt olarak barış savunuculuğunun bir parçası olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Bu görevi Kürt meselesine barışçıl katkı sağlamak için yapıyordum. Amacım savaşsız, şiddetsiz bir ülke oluşmasına katkı sunmaktı. Eğer tutukluluğum barışa katkı sunacaksa yıllarca sürebilir, benim için bir önemi yok yılların. Yeter ki bu ülkeye barış gelsin…"

Yine Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin, Türkiye'deki gelişmelerle direkt bağlantılı olduğunu kaydeden Alpay, barış ve demokrasiyi savunmanın zorunlu olduğunu vurguladı.

Avukatı Özcan Kılınç, konulduğu cezaevinde Alpay'ın henüz koğuşa alınmayarak tek kişilik hücrede tutulduğu bilgisini de paylaştı.