CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, fakirlik belgesi alan vatandaşların sayısında büyük bir artış olduğunu aktardı.

Muhtarların verdiği bilgiye göre, geçen yıla kıyasla fakirlik belgesine başvuran sayısının en az iki kat arttığını ifade eden Taşcıer, “Ülkeyi idare edenler, boş tartışmalar oluşturup gündemi değiştirmeye çabalayadursun, halkın tek bir gündemi var; yoksulluk” dedi.

Vatandaşların maddi durumlarının iyi olmadığını gösteren ve kurumlardan yardım alabilmeleri için gösterdikleri fakirlik belgesinin bu kadar yaygınlaşmadığının altını çizen Taşcıer, “Türkiye’nin içinde bulunduğu derin ekonomik kriz, bu belgeye olan talebi ciddi boyutta artırmış durumda. Muhtarlarla görüşmelerimde, talebin çokluğundan dolayı kaç kişinin belge aldığının verisini tutamadıklarını ama kimi yerde 2 kat, kimi yerlerde çok daha fazla arttığını ifade ediyorlar” diye konuştu.

‘İŞSİZLİĞİN VE AÇLIĞIN NE DERECE ARTTIĞININ GÖSTERGESİ’

“Bu da işsizliğin, yoksulluğun ve açlığın ne derece arttığının bir başka göstergesidir” ifadelerini kullanan Taşçıer, şunu ekledi:

“Daha önce yardıma muhtaç olmayan yüz binlerce insan bugün yardıma muhtaç hale gelmiş durumda. Türkiye’nin bundan daha önemli bir gündemi yoktur ve olamaz da.”

‘İNTİHARLAR ARTIYOR’

Evrensel’de yer alan habere göre, Türkiye’de intiharların giderek arttığını ifade eden Taşcıer, “Maalesef ekonomik sıkıntılar nedeniyle sadece son bir haftada dahi çok sayıda intihar vakası gerçekleşti. Kartepe Belediye Meclis Üyemiz Tugay Adak’ı da maalesef intihar sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Yine Kocaeli’de 25 yaşında bir inşaat işçisi intihar etti. İstanbul Zeytinburnu’da 1.5 yaşındaki çocuğu olan bir anne baba birlikte intihar etti” dedi.

‘SARAY İKTİDARI VATANDAŞIN AKLIYLA ALAY EDİYOR’

Toplumda derin bir krizin olduğunu ve giderek büyüdüğünü ifade eden Taşcıer, “Devleti yöneten Saray iktidarı ise krizin varlığına dair, inanmayıp, vatandaşın aklıyla alay eder gibi yeni çılgın projeler uyduruyor. Ucube başkanlık sistemini güçlendirecek bir anayasa tartışması açarak, Türkiye’nin gerçeklerinden koptuğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Ne bizim ne de vatandaşın suni Saray gündemleri ile işi yok. Türkiye’nin tek bir gündemi var o da yoksulluk” dedi.