Mersin'de polis tarafından katledilen 21 yaşında Sedat Baran'ın, yaralı bir şekilde bir buçuk saat boyunca bekletildiği ve ambulansın mahalleye girişini engellediği için yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Morg önüne akın eden ailesi ve yakınlarına polis gaz bombaları ile saldırırken, halkın karşılık vermesi üzerine çıkan olayda bir polis aracı ve bir ambulans hasar gördü.

HDP Mersin İl Eş Başkanı Selman Günbat ve bir polis ise başından yaralandı.

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan Kıbrıs İlköğretim Okulu önünde toplanan ve savaş iktidarı AKP'nin Kürdistan'da sürdürdüğü imha operasyonlarını protesto eden gençlere, polisin gerçek mermilerle gerçekleştirdiği saldırıda 21 yaşındaki Sedat Baran ve isimleri öğrenilemeyen 3 genç daha yaralandı.

Baran’ın cenazesi otopsi işlemi için Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, yaralı 3 gencinde aynı hastanede tedavi altına alındığı ve durumları konusunda ise ailelere bilgi verilmediği bildirildi.

Çocuklarının yaşamını yitirdiği haberini alan aile, yakınları, HDP’liler ve Akdeniz Belediye Eşbaşkanları hastaneye akın etti.

Polisin morg önünde geniş güvenlik önlemi alması ve morga kimseyi almaması aile fertlerinin tepkisine neden oldu.

‘ÇOCUKLARIMIZ ÖLSÜN İSTEMİYORUZ’

Baran'ın annesi tarafından morg önünde yakılan ağıtlar duygulu anlar yaşattı. Morg kapısı önünde Baran’ın yakını olan kadınlar, polislere "Ne asker ne polis ne gerilla nede çocuklarımız ölsün istemiyoruz.

Bizim çocuğumuz kör bir kurşuna mı gidecekti? ‘PKK'yi bitirecem ve temizleyecem’ dediler. PKK'yi bitiremezler. Katlettiniz neden içeri bırakmıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Morga girmeyen çalışan Baran'ın bir yakının polis tarafından darp edilmesi üzerine morg önünde toplanan kitle, polise karşılık verdi. Polis ise kitleye biber gazı ile saldırdı.

Öte yandan polisin Gündoğdu Mahallesi'nde saldırısını şiddetlendirdiği, mahalleden dışarı çıkan herkese ateş ettiği ve çok sayıda kişinin ise darp edilerek gözaltına aldığı öğrenildi.

Gerginlik devam ederken,halk  morg önünde toplanmaya devam ediyor. (DİHA)