Abdullah Öcalan üzerinde tecridin kaldırılması için 90 gündür açlık grevinde bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven için internet üzerinden başlatılan uluslararası imza kampanyası sürüyor.

Change.org adresi üzerinden başlayan kampanyada şimdiye kadar 10 bin 500 imza toplandı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) tarafından yapılan açıklamada; kampanyanın, kadın aktivist, gazeteci, yazar, akademisyen, parlamenter, feminist,  sivil toplum örgütleri demokratik kitle örgütleri, insan hakları savunucuları ve uluslararası kamuoyundan çok sayıda kurum ile kişiden destek alarak yayıldığı kaydedildi. 

'TECRİT BİRLİKTE YAŞAMA ARZUSUNA SALDIRIDIR'

Leyla Güven’in açlık grevine başladığı tarihten şu ana kadar Türkiye’nin farklı cezaevlerinden 300’e yakın siyasi tutuklunun başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin de devam ettiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Bu tecrit AKP hükümetinin faşizm sürecini tırmandırmasının başlangıcıdır aynı zamanda. Olağanüstü Halin (OHAL) ilan edilmesi, ifade özgürlüğü ve örgütlenme hakkının engellenmesi ve hatta yaşam hakkına yönelik ciddi saldırılar bu süreçte yaygınlaşmış ve sıradanlaşmıştır. Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı olarak sürdürülen bu tecrit Türkiye halklarının barış içinde ve birlikte yaşama arzusuna da saldırıdır. Kürt sorununun demokratik çözümü önündeki engeldir. Devlet, müzakerelerde Kürt halkını temsil eden, barış için yol haritası hazırlamış olan ve çatışmayı sonlandırmak için her dönem inisiyatifler geliştirmiş olan Sayın Öcalan’ı tecrit ederek geleceğe dönük her türlü masaya dönme ve barışçı çözüm imkan ve ihtimalini de ortadan kaldırmaktadır” ifadelerine yer verildi.

İmza kampanyası