HDP, Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek için Bakırköy’de miting düzenledi. Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hükümete, “Tecridi sonlandırın” diye seslenerek, “Yerellerde iktidara gelmek, tecride son vermek demek, bir başka Türkiye’yi hep birlikte var etmek demek” diye konuştu. 88 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven de mitinge gönderdiği mesajında, “Hepinizi Amed Zindanının direniş ruhu ile selamlıyorum. İyi ki varsınız. Yaşasın halkların kardeşliği” dedi.

“Emek, Barış, Adalet” sloganıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı, alana sığmayan binlerce kişi de mitingi caddelerden takip etti. Mitingde polisin aldığı güvenlik önemleri dikkat çekti.

E-5 yolundan itibaren miting alanına giden İncirli Caddesi polisler tarafından bariyerlerle kapatılırken, her sokak başına TOMA ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Kimi caddelere ise atlı polisler tur attı. Mitinge gelenler alana girebilmek üç ayrı arama noktasından geçti. 88 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven için sık sık, “Onurumuzdur” sloganları atan vatandaşlar, “Direne direne kazanacağız” dedi.

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, hükümete seslendi. Temelli, “Adaletten, hukuktan, kendi çıkardıkları yasadan bile kaçan yetkililere çağrı yapıyorum. İstenen haktır, hukuktur. Bu sese kulak verin, tecridi sonlandırın. Sayın Öcalan’ın aile ve avukat görüşleri düzenli bir şekilde sağlanmalıdır” diye konuştu.

Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Temelli, “Halkla beraber güç birlikleri oluşturduk. Bu güç birliklerinin gereği olarak adımlarımızı cesaretle attık” dedi ve sandığa gitme çağrısı yaptı. Temelli, “Sandıklara gideceğiz, HDP’ye oy vereceğiz. Aday çıkarmadığımız yerde de demokrasi mücadelesini hep birlikte büyüteceğiz” ifadesini kullandı.