Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara ile Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trakya ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın ise, genellikle güney ve batı, zamanla Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 36

İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Avrupa Yakası'nda, gece saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 30

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 30

Adana: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu 34

Antalya: Az bulutlu ve açık 30

Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 30

Trabzon: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 30

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 30

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42 (TRT)