Tatvan’da 19 Ocak'ta gözaltına alınan ve Van'a getirilen, Eğitim Sen Tatvan Temsilcisi Yüksel Ozan, BDP Tatvan İlçe Başkan Yardımcısı Kerem Kat, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Bitlis muhabiri Sinan Aygül, BDP üyeleri Erdinç Tülay, Özgür Akbay, Sadullah Alpan, Ferhat Koç, Nazime Avras, Bitlis Eren Üniversitesi Tatvan Yüksek Meslek Okulu öğrencisi İslim Uçan, Kerem Kurt, İbrahim İnal, Mehmet Gürbüz, Musa Aslan, Abdulmenaf Orak, SES Bitlis Şube Başkanı Sedat Güler, BDP Genel Merkez çalışanları Şaban Tan ve Cemil Tokat, dün savcılığa çıkarıldı.

Geçe geç saatlere kadar süren ifade işlemlerinden sonra İslim Uçan ile Mehmet Gürbüz serbest bırakılırken, 15 kişi ise "Örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle Van Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği’ne sevk edildi. 25 saat süren ifade işlemlerinin ardından 7 kişi serbest bırakılırken, Eğitim Sen Tatvan Temsilcisi Yüksel Ozan, BDP Genel Merkez çalışanı Şaban Tan, SES Bitlis Şube Başkanı Sedat Güler ile Ferhat Koç, Erdinç Tülay, Kerem Kurt, Abdulmenaf Orak ve DİHA muhabiri Sinan Aygül, aynı gerekçe ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uzun süre devam eden ifade işlemlerini, aralarında SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, SES Kadın ve Genel Hukuk Sekreteri Meryem Özsöğüt, BDP Bitlis, Tatvan, Norşin yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda kişi de dışarıda bekledi. Van, Bitlis ve Hakkari barolarından 12 avukat gözaltına alınanları savunurken, tutuklanan 8 kişi alkış ve sloganlarla cezaevine uğurlandı.

ANF