Ablukanın 16'ncı gününe girdiği Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Korköy’de, operasyonun izlerinin silindiği iddia edildi.

Dihaber’in aktardığına göre, Operasyonun sona erdiğini belirten bir işçi, tahrip edilen taziye evini boyadıklarını, sokak ve ahırlarda ölen hayvanları ise toplayarak çöpe attıklarını söyledi.

Askerlerin Nusaybin Belediyesi’ne atanan kayyumu arayarak, köye temizlik işçilerinin gönderilmesini istediği öne sürüldü.

Güvenlikten gerekçesiyle ismini vermek istemeyen işçi, Asker kontrolünde köye giden temizlik işçilerinden biri, köyde karşılaştıkları manzarayı anlattı.

İşçi, köyde operasyonun sona erdiği ancak hala köyde çok sayıda askerin beklediğini ifade etti.

‘BOYA İLE TAHRİBATIN İZLERİ SİLİNDİ'

Köydeki bazı evlerin yakıldığı bazı evlerin ise yıkıldığına şahit olduklarını öne süren işçi, “Köyde çok fazla tahribat vardı. Yıkılan evlere biz dokunmadık ama öyle duruyordu. Köydeki evlerin duvarlarına JÖH-PÖH diye yazılamalar yapılmıştı. Boyalarla bize bunu sildirttiler. Yine taziye evini o zamana kadar karargah olarak kullandıkları için çok tahrip etmişlerdi. Orası da boyandı ve tahribat izleri silindi. Sokaklarda ve ahırlarda telef olmuş hayvanlar vardı onları da topladık, çöpe attık” şeklinde konuştu.

Köydeki yurttaşların hala sokağa çıkmasına izin verilmediğine şahit olduklarını ifade eden işçi, “Ama çocuklar sokaktaydı. Askerlerden hiç korkmadan oyun oynuyorlardı” dedi.

'3 EV KARARGAH YAPILMIŞ'

Köydeki 3 evin de askerler tarafından karargah olarak kullanıldığına işaret eden aynı işçi, “Bu üç evde normalde aileler tarafından kullanıldığını ancak askerler onları evlerinden çıkartmış ve kendileri kullanıyor” dedi.