Bingöl’ün Karlıova ilçesi merkezinde bir korucubaşı, kimliği belirsiz bir kişi tarafından sokak ortasında başından vurularak öldürüldü.

Alınan bilgilere göre olay Karlıova İlçesi'ndeki Fatih Caddesi'nde saat 15. 00 sıralarında meydana geldi. Taşlıçay Köyü’nden (Çırık) korucubaşı Hacı Alan, kimliği belirsiz bir kişi tarafından başına tabanca ile ateş edilerek öldürüldü. Korucubaşı Alan’ın düşmesi ardından 4 el daha ateş açıldığı bildirildi.

Çevredekiler tarafından hastaneye kaldırılan korucubaşı Hacı Alan öldü. Saldırının ardından ilçe merkezine 5 km uzaklıkta bulunan Çırık köyü korucuları da ilçeye geldi. 25 korucunun etrafa rasgele ateş açtığı kaydedilirken, ilçede kepenkler kapatıldı.

Olayın arından korucular ve özel harekat timleri ara sokaklara girerek operasyon başlattı, sokaklarda silah sesleri duyuldu.

KORUCULAR EVLERİ YAKIYOR

Karlıova'da Taşlıca Köyü Korucubaşı Hacı Alan'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ardından BDP İlçe Başkanı Şemsettin Özen'in evinin ateşe verilmesi ardından belediye meclis üyeleri ile BDP'lilere ait ev ve iş yerleri ateşe verildi. İlçeye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde Taşlıca Köyü Korucubaşı Hacı Alan'ın öldürülmesi ardından başlayan gerginlik tırmanarak devam ediyor. Alan'ın ölümünü bahane eden korucuların başta BDP ilçe binası, Karlıova Belediye hizmet binası olmak üzere kentte BDP'lilere ati birçok işyeri ve evin camını kırdığı bildirildi.

Karlıova Belediye Başkanı Ferit Çelik, meydana gelen olayın hemen ardından korucuların çarşı merkezine gelerek BDP'ye yakınlığı ile bilinen birçok esnafın camını kırdığını söyledi. Yine BDP ilçe binasını taş yağmuruna tutan korucuların ardından ilçe binasında bulunan eşyaları dışarı attığını duyduklarını söyleyen Çelik, belediyeye yönelen korucuların belediye personeline hakaretlerde bulunarak, belediyeyi işgal etmek istediklerini, personelin izin vermemesi üzerine belediyenin camlarını kırdıklarını söyledi.

Yine kendisinin de korucular tarafından ölümle tehdit edildiğini, bizzat ilçede güvenlikten sorumlu kolluk birimlerinin kendisine birkaç gün ilçeye gelmemesi yönünde telkinde bulunduğunu söyleyen Çelik, "Devletin bu olayı sorgulaması gerekiyor. Yapılan olayın kimin tarafından yapıldığı meçhul. Bu bir provakasyon da olabilir. Yoksa güpe gündüz kalkıp böyle bir olayın gerçekleşmesini mümkün görmüyoruz. Tek amacın Karlıova'da BDP'yi bitirme planı olarak görüyorum. Yaşanan olaylardan kaynaklı şu an yurttaşlar evlerine kapanmış, kimisi de telefonlarını tamamen kapatmış durumda. En son milletvekilini aradım ve onlarda konuyu İçişleri Bakanlığı'na bildirdiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın da girişimlerde bulunduğunu söyledi. Fakat gördüğüm kadarı ile hiç bir girişim ortada yok. En son BDP ilçe başkanımızın evi korucular tarafından ateşe verilmiş. Eşi ve çocukları da içinde" diye konuştu.

SİLAH SESLERİ GELİYOR

Bir saat öncesine kadar da ilçede silah seslerinin yükseldiğini bildiren Yıldırım, "Bizde belediye başkanvekili ile birlikte bir evde mahsur kalmış durumdayız. Kesinlikle hiç birimizin can güvenliği şu an itibari ile yoktur. Sokağa çıkmak yasak, fakat bütün korucular dışarıda. Yaşanan gerginlik nedeniyle kimse ne telefonlarını açabiliyor ne de biz bilgi alabiliyoruz. Emniyeti aradık, güvenliğimiz almaları için, bize çevik kuvvet polislerini gönderdiklerini söylediler. Ama aradan ne kadar zaman geçti, halen gelen kimse yok. İşyerleri camları kırılıyor, işyerleri yağmalanıyor. En son Şemsettin Özen, İlçe Başkanının evini yakmışlar. Şu an da ilçede birçok belediye meclis üyesinin evi, bazı iş yerleri ve bir otelin ateşe verildiğini duyduk. Vali Mustafa Hakan Güvençer gelmiş diyorlar. Yaşanan olaylar bizzat valinin gözleri önünde gerçekleşiyor" dedi.

ANF