IŞİD kuşatması altında olan Rojava'nın Kobani Kantonu'ndan Türkiye’ye kaçan sığınmacılar, dehşet verici hikayeler anlattı.

The Guardian gazetesinin muhabiri Catherine James’e sınırdan konuşan bir Kobanili, IŞİD’in Kobani çevresinde ele geçirdiği köylerde halka işkence ettiğini, 85 yaşındaki amcasının kafası kesilerek öldürüldüğünü, baldızı ve yeğeninin kalplerinin söküldüğünü söyledi.

‘SİLAHI KALDIRAMAZDI BİLE’

Diken'in yer verdiği habere göre, Mustafa Kader,  Kobani merkeze 16 kilometre mesafedeki köyünü 10 gün önce gün doğarken terk etmiş. Eşi ve beş yaşındaki oğullarıyla birlikte Türkiye’nin yolunu tutmuşlar. 85 yaşındaki amcası da onlarla birlikte gelecekmiş ama son anda fikir değiştirip memleketini terk etmemiş. Arkalarından gelen sığınmacılardan amcasının kafasını kesilerek öldürüldüğünü öğrenen Kader, ‘’85 yaşındaydı, silahı yerinden kaldıramazdı bile” diyor.

‘KALPLERİNİ SÖKMÜŞLERDİ’

Eşinin köyünde gördükleriyse, IŞİD’in insanlıkdışı şiddetini Kader için ‘gerçek‘ kılmış. Aile, Türkiye’ye kaçış yolunda geçtikleri köyde, eşinin kız kardeşini ve sekiz yaşındaki yeğenlerini kan gölünün ortasında bulmuş. Kader, gözyaşlarını tutmakta zorlanarak şunları anlatıyor:

”Tecavüze uğramışlardı, kalplerini göğüslerinden söküp bedenlerinin üzerine bırakmışlardı. Onları kendi ellerimle gömdüm.”