CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlar buluşması için Kayseri’ye geldi.

CHP Kayseri İl Örgütü, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, muhtarlar, muhtar dernekleri ve sivil toplum örgütleri başkanlarının da katıldığı toplantıda muhtarların sorunları konuşuldu.

CHP tarafından hazırlanan 11 maddelik Muhtarlar Kanunu’ndan bahseden Kılıçdaroğlu, ayrıca kendisinden önce konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanı Yakup Er’in, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın orduya yönelik açıklamasını eleştirmesi ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na yönelik “Sezgin Tanrıkulu’nun Güney Doğu'da PKK cenazelerine katıldığını görüyoruz, maalesef o bayraklar altında fotoğraf çektirdiğini görüyoruz” sözlerini de değerlendirdi.

Duvar'dan Çağdaş Caner Koçak'ın haberine göre, Tanrıkulu'nun 2015'te öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesine katıldığını ve görüntülerin cenazeye ait olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, cenaze törenine tüm siyasi partilerden katılım olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu; ‘‘Hiçbir teröristin cenaze törenine asla ve asla hiçbir siyasi partinin yöneticisinin, milletvekilinin, il, ilçe başkanının katılmasını doğru bulmayız, doğru değildir. Benim milliyetçilik anlayışım vatanseverliktir” dedi.

'BU MUDUR ORDUYU, BAYRAĞI, VATANI SEVMEK?'

Kılıçdaroğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın katıldığı Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesiyle ilgili “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. Ben değer biçemiyorum. 50 milyon dolara satılmış” açıklamasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti ordusuna ait Tank Palet Fabrikası, Katar ordusuna sıfır fiyatla verildi. Kaçınız itiraz etti? Bizim ordumuz diyoruz, bizim şehitlerimiz diyoruz, peki ordunun hakkını, hukukunu kim savunacak? Peygamber ocağını, Mustafa Kemal'in ordusunu kim savunacak? Nasıl olur da siz 20 milyar dolarlık bir tank palet fabrikasını, tank üretsin diye Katar'a vereceksiniz? Katar tank mı üretiyor, hayır. Sonunda dediler ki 'Katar buraya 50 milyon dolarlık yatırım yapacak'. Çıktım şunu söyledim: Katar'la sözleşmeyi feshet, bir hafta içinde size 50 milyon doları kasaya koymazsam siyaseti bırakacağım, sen de benden kurtulmuş olacaksın. Bir kampanya açsak herkes 1 dolar versin, devletin ordusunun fabrikası, Avrupa'nın en önemli 5 fabrikasından biri, herkes birer dolar, kimisi 50, 100 dolar verse 3 günde toplarız. Bu da olmadı. Ordu güzel, bol bol güzel laflar edelim ama fabrikasını da arka taraftan Katar'a verelim. Bu mudur orduyu, bayrağı, vatanı sevmek? Ben bunu hazmedemem arkadaşlar. Genelkurmay Başkanı'ndan en alttaki erine kadar bütün ordunun benim başımın üzerinde yeri vardır.”

'KAYSERİ’DE OYUMUZ AZ AMA KABAHAT BİZDE'

Kayseri’de CHP’nin oylarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, ‘‘Kayseri’de oyumuz az ben bunu biliyorum. Ama kabahat Kayseri’de değil, kabahat bizde. Onu da söyleyeyim” diyerek özeleştiride bulundu.

Kılıçdaroğlu, ‘‘Ankara’da oturup konuşacaksın, ‘Ey vatandaş bana oy’ ver. Niye gidip çayını kahvesini içmiyorsun? Niye gidip derdini dinlemiyorsun? Niye çözümlerini anlatmıyorsun? Kabahat kimde? Kabahat bizde. Ben Kayserili'de kabahat var demem. Kusur bizde. Sorununu dinleyeceksin. Bizden şikayetini dinleyeceksin” ifadelerini kullandı.

'NEDEN SİZİN BİR MUHTARLIK KANUNUNUZ YOK?'

Toplantıya katılan muhtarlara seslenen Kılıçdaroğlu, 82 değişik kanunda 354 maddede muhtar adının geçtiğini belirterek, ‘‘Neden sizin bağımsız, tutarlı bir muhtarlık kanunuz yok’’ diye konuştu.

“Biz bu sorumluluğu üstlendik. Bir muhtarlık kanunu hazırladık” diyen Kılıçdaroğlu, “Muhtarların birden fazla derneği var o derneklere gönderdik. Dedik olur ya bizim atladığımız bir şey olabilir, yanlışımız olabilir, eksiğimiz olabilir. Bunları tamamlayalım. Geçen dönem teklif ettik Meclis gündemine alınmadı. Bu dönem yeniden vereceğiz” ifadelerini kullandı muhtarlardan da süreci takip etmelerini istedi.

'UTANMAZSANIZ SİLAHLA TEHDİT EDECEKSİNİZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı Muhtarlar Buluşması öncesinde sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan, Pınarbaşı Belediye Başkanı Memduh Uzunoğlu’nun mesajını paylaştı.

Orhan, “Başkanın muhtarlar ile yapacağı toplantının CHP Kayseri Muhtarlar toplantısına denk getirilmesi manidar. Utanmasanız silahla tehdit edeceksiniz” dedi.

CHP'li Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu ise “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri'de muhtarlar ile toplantıya geldi. Şehrimizde MHP ve AKP'li belediyeler ve parti teşkilatları sıradan muhtarları arayarak Kılıçdaroğlu'nun toplantısına gitmeyin, giderseniz hizmet alamazsınız tehdidini 'ikaz' olarak usulünce uyarmışlar” ifadelerini kullandı.

CHP İL BAŞKANLIĞINA TEHDİT TELEFONU

Toplantı öncesine CHP Kayseri İl Başkanlığı’na sabah saatlerinde isimsiz bir telefon geldiği ve CHP İl Sekreteri’nin “Size gerekeni yapacağız, bir mermi kaç para biliyor musunuz?” şeklinde tehdit edildiği belirtildi.

Durumla alakalı Orhan Karakoçluoğlu; ‘‘Havlayan köpek ısırmaz. Kesinlikle ciddiye almıyoruz” dedi.