KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Dicle Üniversitesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Geçmişteki devlet desteğindeki tetikçilik, bugün devlet desteğindeki bir siyasi tetikçilik ve bıçakçılığa dönüşmemelidir" denilirken, 'barış sürecine' işaret edildi ve "Biz hareket olarak böyle bir dönemi pratikleştirme sürecine girerken bu tür girişimlerle bizi ve tabanımızı farklı tutumlara zorlama çabalarının sonuç almayacağını belirtmek istiyoruz" diye belirtildi.

"CİDDİ BOYUTLARI BULUNAN BİR OLAY"

KCK, "Dicle Üniversitesi’ndeki durumun, kasıtlı bir biçimde sürece yaydırılması, normal bir öğrenci olayından ziyade bir planlama çerçevesinde geliştirildiğini göstermektedir," derken, olayın ciddi boyutları bulunan bir olay olduğunu söyledi.

"PKK ALEYHİNE SLOGANLAR ATILMASI MANİDAR"

Açıklamada, "Amed’de polisin koruması altında partimiz PKK aleyhine sloganlar attırılması ve olayların yaydırılmak istenmesi oldukça manidardır," denilirken, barış sürecine işaret edilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Yeni süreç, şiddetin tamamen bir tarafa verildiği, silah yerine fikirlerin ve düşüncenin konuşması gerektiği bir süreçtir. Tam da böylesi bir dönemde bu tür olayların dayatılması düşündürücüdür. Biz hareket olarak böyle bir dönemi pratikleştirme sürecine girerken bu tür girişimlerle bizi ve tabanımızı farklı tutumlara zorlama çabalarının sonuç almayacağını belirtmek istiyoruz. Ancak her koşul altında, herkes, hesabını doğru yapmak zorundadır. Bu konuda herkesin, kendi cephesinden, hayaller kurmadan gerçekçi davranması ve sorumlu yaklaşması önemli olacaktır."

"Burada devletin ve AKP hükümetinin tavrı önemlidir," diyen KCK, olaylar sırasında polisin tavrının manidar olduğunu söyleyerek, "Polisin provokatif bir grubu teşvik edici ve kollayıcı pratiği açıkça ortadadır," denildi.

KCK, "AKP hükümetini, Türk devletinin öteden beri Kürt halkına karşı kullandığı bu tür yöntemleri artık durdurmaya ve süreci sabote etmeye dönük bu gibi girişimlere karşı açık ve tutarlı bir tutum almaya çağırıyoruz," dedi. (ANF)