KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Strasburg'da binlerce kişinin katıldığı mitinge gönderdiği görüntülü bir mesajla katıldı. Karayılan mesajında, İmralı Adası'nda PKK lideri Abdullah Öcalan'la başlatılan görüşmelere ve sürece ilişkin açıklamalar yaptı.

TSK'nın operasyonlarının devam ettiği müddetçe gerilla eylemlerinin de devam edeceğini söyleyen Karayılan,  diğer taraftan diyalog ve barışa da açık olacaklarını kaydetti.

PARİS SUİKASTI

Karayılan, Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 14. yıl dönümü olan 15 Şubat için, "Bu komployu sert bir şekilde kınıyoruz" derken, Paris'te 9 Ocak günü Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez'in öldürüldüğü saldırı için ise "Öcalan'a yönelik saldırının bir devamıdır" açıklamasında bulundu; "saldırılarda Türk gladiosunun eli var" dedi ve Fransız hükümetini cinayeti aydınlatmaya çağırdı.

'AKP HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR, YAPIYORMUŞ GİBİ YAPIYOR'

Karayılan, İmralı'da başlatılan görüşmeleri yerinde bulduklarını söylediği konuşmasında, "Biz de demokratik çözümden yanayız. Fakat biz bakıyoruz ki Türk devletinin yaklaşımlarında çözüm yok. Zihniyetlerinde bakış açılarında çözüm görünmüyor. Eğer onlar gerçekten hazırlarsa biz de hazırız. Ama AKP hiçbir şey yapmıyor, yapıyormuş gibi davranıyor. Psikolojik savaş yürütüyor. Açıktır ki çözüm niyeti yok," diye konuştu.

'BİZ ÇOCUK DEĞİLİZ'

Karayılan, 2013 yılında da gerilla eylemlerinin 2012'dekine benzer nitelikte devam edeceğini işaret ederek, "Bilinmeli ki biz çocuk değiliz. Biz 2012'de nasıl devrimci hamle geliştirmişsek 2013'te de devam edeceğiz," dedi ve iki eksen üzerinde çalıştıklarını söyleyerek, "Zulme karşı geri adım atmadan sonuç almak istiyoruz.  Fakat biz çözüm ve barışa da açığız," dedi.

İmralı'da Öcalan'ın herhangi bir mesaj vermesi durumunda buna da hazır olduklarını söyleyen Karayılan, "Bunun için AKP'nin adım atması lazım," dedi.

Tarihi günlerden geçildiğini söyleyen Karayılan,  "Bu tarihi günlerde yanlışlık yapmak istemiyoruz ve başarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

'OPERASYON OLDUĞU SÜRECE GERİLLA EYLEMLERİ DE DEVAM EDECEK'

Karayılan, "Herkesin uyanık olması lazım. Kimse zulme ve baskıya karşı geri adım atmaz. Erdoğan 'silahlı güçler olduğu sürece operasyon sürecek' diyor. Ben de diyorum operasyon olduğu sürece gerilla eylemi devam edecek" ifadelerini kullandı. (ANF)