ANF’nin haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ''Terör örgütü ile çetelerin işbirliği yaptığına dair emareler var'' sözlerine cevap veren KCK, AKP’nin yeni bir savaş ve çatışma süreci başlatmak istediğini belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan’ın son yaptığı çıkışlarla ilan edilen ateşkes karşısında imha siyasetini uygulamaya koyduğunu vurguladı.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı açıklamasında şöyle dedi:

‘’Hareketimizin, halkımızın ve Türkiye’nin demokratikleşmesinden yana olan kesimlerin AKP’ye ve Türk devletine Kürt sorununun demokratik çözümü için somut adımlar atmaya yönelik yapmış olduğu çağrılar AKP ve Tayyip Erdoğan gerçeğini tüm yalınlığıyla açığa çıkarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan, halkımızın ve hareketimizin ‘sorunun çözümü için somut adım atılmalıdır’ yönlü çağrı ve uyarılarına hareketimizi kastederek “Terör örgütü ile çetelerin işbirliği yaptığına dair emareler var. ‘AK Parti yönetimden uzaklaşsın da Türkiye’ye ne olursa olsun anlayışı’ içindeler. Elbette güvenlik güçlerimiz bu noktada üzerlerine düşeni yerine getireceklerdir” biçiminde karşılık vermiştir.

YENİ BİR SAVAŞ VE ÇATIŞMA SÜRECİNİ BAŞLATMAYI PLANLIYOR

Ancak bu açıklama çağrılarımızın ve demokratik kamuoyunun beklentileri değil, bu AKP’nin ilan ettiğimiz ateşkes karşısında imha siyasetinin en açık dışavurumudur. Bu açıklama AKP’nin süreci ilerletmeye dönük herhangi bir adım atma niyetinin olmadığını, tersine güvenlik güçlerini göreve çağırarak yeni bir savaş ve çatışma sürecini başlatmayı planladığını ortaya koymaktadır. Böyle bir süreçten hareketimizi sorumlu tutmak için şimdiden iftira ve teşhir faaliyetine başlamış bulunmaktadır.

Hem Kürt halkının en doğal hakları için hiçbir somut adım atmayacaksın, hem de Kürt halkının adım atması yönündeki çağrı ve uyarılarına tehditle karşılık vereceksin.’’

SİYASİ SOYKIRIM SÜRÜYOR

Son günlerde yapılan operasyonlarda 100’e yakın kişinin gözaltına alındığını hatırlatan KCK, !siyasi soykırım’ diye adlandırdığı operasyonların hızından bir şey kaybetmeden devam ettiğini vurguladı.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, seçim barajının düşürülmesine yönelik çağrılarının da dikkate alınmamasını eleştirerek, “Kürt halkının siyasi iradesinin meclise yansımasını hileyle önleyeceksin. AKP’nin ve Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleştirilmesi konusundaki samimiyetsizliğini ve iki yüzlülüğünü bundan daha açık ortaya koyan bir durum olamaz’’ dedi.

AKP NEYİN AÇIĞA ÇIKMASINI İSTEMİYOR?

Mutki’de yapılan kazıların sonucunda, insanlık dışı bir biçimde katledilenlerin toplu mezarlara konulduğunun açığa çıktığına dikkat KCK şöyle dedi:

“Ancak bu yüzlerce toplu mezardan sadece bir tanesi. Fakat buna rağmen AKP hükümeti, Hakikatleri Araştırma Komisyonu’nun oluşturulması konusunda verilen önergeleri meclisteki çoğunluğuna dayanarak reddetmekte. AKP neyin açığa çıkmasını istememekte? Açık ki, Kürt halkına karşı işlenen bu vahşi cinayetlerin faillerinin açığa çıkmasını istememektedir. Belli ki, AKP hükümeti işbirliği yaptığı Gladio’nun Kürt halkına karşı işlediği vahşi cinayetlerin açığa çıkmasını istememektedir.

Hem bu durum, hem de kontra faaliyetlerinde bulunan Hizbullah liderlerinin serbest bırakması bunun en açık ifadesidir. Bu Kürt katillerinin serbest bırakılmasının ardından, Yargıtay’ın Hizbullah üyelerinin cezalarını onaylaması ise tümüyle halkımızı ve demokratik kamuoyunu aldatmaya dönük bir girişimdir. Bunca vahşeti, cinayeti gerçekleştirenleri bıraktıktan sonra cezalarını onaylamak başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye toplumuyla alay etmektedir. Aynı zamanda Kürt halkı üzerinde nasıl bir oyun oynanmak istendiğini göstermektedir.”

ÖZEL SAVAŞ GİRİŞİMİ

KCK, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni bir anayasadan bahsetmesi ve bu yeni anayasanın tabandan başlatılarak yapılacağını ilan etmesinin ‘aldatmaca ve Kürt halkı ile demokrasi güçlerinde beklenti yaratmaya dönük bir özel savaş girişimi’ olduğunu belirtti.

Açıklamada şu ifadelere verildi: “Hem Amed’e gelip üstüne basa basa devletin resmi politikası olan Kürt inkarını savunacaksın, hem Kürt halkının temsilcilerinin üzerinde soykırım operasyonlarına arka çıkacaksın. Ardından herkesin katılacağı bir demokratik anayasadan bahsedeceksin. Bunun bir tutarlılığı ve inanılır hiçbir yanı yoktur.”

ANF