Kamera Sokak kolektifi kurucularından, Belgeselci, fotoğrafçı ve video aktivist Kazım Kızıl 17 Nisan’da İzmir’de referandum sonuçlarını protesto etmek isteyen üniversite öğrencilerinin eyleminde haber takibi sırasında polisin protestocu öğrencileri darp ederek gözaltına alınmasını belgelemek için video çektiği sırada,  kendisi de polis şiddetine maruz kalıp darp edilerek gözaltına alınmıştı. 

Daha sonra ise geçmişe dönük olarak bütün tweetleri incelenerek "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması ile mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Yırca’daki zeytin ağaçlarının kesilmesi sürecinde köylülerin direnişinin bir parçası olan, “Ölmez Ağaç: Yırca Direnişi” belgeseliyle  Yırcalıların seslerini duyuran, son olarak tarlalarda çalışan çocuk işçileri konu alan “Neredesin Arkadaşım?” isimli belgesel filmi çeken Kazım Kızıl yaklaşık 3 aydan bu yana tutuklu bulunuyor. 10 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da İzmir Bayraklı adliyesinde görülecek olan ilk duruşması öncesinde Kamera Sokak Kolektifi, ailesi ve sesine ses kattığı, direnişlerine ortak olduğu binlerce insan “Kazım Kızıl’a Özgürlük” çağrısı yapıyor.

(Demokrat Haber)