Ankara'daki katliamda yaşamını yitiren Gazi Güray Mersin'de Alevi Kültür Derneği'nde, Orhan Işıktaş için ise Tarsus'ta cenaze töreni düzenlendi.

Cemevi bahçesinde yapılan cenaze törenine HDP ve CHP il ve ilçe yöneticileri, CHP ve HDP Mersin Milletvekilleri ve yüzlerce yurttaş katıldı. Ankara’da yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuna girildi.

"BARIŞI HAYKIRMAK İÇİN GELDİK"

Gazi Güray’ın tabutu omuzlarda törenin yapıldığı yere getirildi. “Katil AKP inadına barış” sloganlarının atıldığı törende konuşan Gazi Güray’ın kuzeni Zeki Sinan Doğan , “Mersin’den Ankara’ya 27 otobüsle çıktık. Türkiye’nin her yerinden barışı haykırmak için gelindi” ifadelerini kullandı. 

"NE OLURSA OLSUN BİZ O BARIŞI ALACAĞIZ"

“Ne olursa olsun biz o barışı alacağız” diyen Doğan, “Onlar akıtacakları kanda boğulacaklardır, bizler yine barışı ve özgürlüğü haykıracağız” şeklinde konuştu.

Ardından kısa bir konuşma yapan Mersin Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Kılavuz, “İnanıyorum ki hak yerini bulacak, barış daim olacaktır” diye belirtti. Dayanışmanın zulmü dağıtacağını kaydeden Kılavuz, “İnsan öldüren Kâbeler yıkar en yüce mekân insandır sevgi bizim dinimizdir biz bu dine inanırız” dedi.

"KÜRTÇE AĞITLARLA TOPRAĞA VERİLDİ"

Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden bir diğer isim Selçuk Üniversitesi Lojistik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Orhan Işıktaş da Tarsus Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Tarsus’a bağlı Çayboyu Mahallesi'ne getirilen cenaze ilk olarak helallik için evlerine götürüldü. Daha sonra cenaze omuzlara alınarak, mahalle mezarlığına getirildi. Burada Kürtçe sloganlarla karşılanan cenaze Kürtçe kılınan namazın ardından Kürtçe ağıtlar arasında toprağa verildi.

(Turan Dal / Demokrat Haber)