İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) CHP'li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Süleyman Nadir Ataman, İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında, “FETÖ'ye yardım ve yataklık"," Kamu imkanlarını ve gücünü kullanarak şu an "FETÖ" ile bağlantısı olan kişi ya da kurum yöneticilerine menfaat sağlamak", "Görevi kötüye kullanmak", "İmar Kirliliğine neden olmak" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu suç duyurusunu işleme koydu. Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı da 'FETÖ'ye finansal destek sağlamak' suçlamasıyla tutuklanmıştı.  

“Uygun bulunmayan, olumsuz görüş verilen plan değişiklikleri İBB Meclisi'nde kabul edilmeseydi, FETÖ bu ekonomik güce kavuşamayacak, örgüte insan devşiremeyecekti" denilen suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"El konulan mal varlıklarına bakıldığında, şirket genel merkezleri dahil tamamı İBB parsel bazında ya da bölge planlarında özel plan değişikliğine uğramıştır. Örgüt varlığını, plan değişikliklerinden elde ettiği yeni lejantlar sayesinde kurduğu Eğitim, Sağlık, Yurt ve Özel Sosyal kültürel tesis alanlarından sağlamıştı."