Antalya Büyükşehir Belediyesi Sarısu Mesire Alanı’nda 72 dönümlük alanı 'Kadınlar Plajı' olarak açmıştı. Pozitif ayrımcılık olarak sunulan Kadınlar Plajına tepki gösterilmiş ve kadınlı erkekli eylem yapılmıştı.

Kadınlar Plajında üstsüz güneşlenen bazı kadınlara tepki gösterildi. Kadınların şikayet ettiği iddiaları üzerine plajın işletmecisi konumundaki ANET isimli Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketi harekete geçirdi.

ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen “Biz bütün şikâyetleri günlük olarak raporluyoruz. İddialar üzerine bu raporların tamamını inceledim, personelimizle konuştum. Kesinlikle böyle bir şey yok. Plajımızı kullanan kadınlarımız özgür biçimde deniz ve plajdan faydalanıyor” dedi.

İddianın art niyetli kişiler tarafından gündeme taşındığını savunan Dinçmen, “Plajda paparazzi fotoğrafları çekmeye çalışan bir basın mensubunun ortaya attığı asparagas bir haberle karşı karşıyayız. Kadınlarımızın tek şikâyeti de zaten böyle fotoğraf çekmeye çalışan kişilere yönelik. Yoksa her milletten kadın tatilciler ister üstsüz, ister tangayla güneşlenebiliyor” diye konuştu.