Kadıköy'de düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı Kent Mitingi'ne polis biber gazı ve TOMA'larla saldırdı.

İstanbul Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen 100'e yakın kuruluş ve sivil toplum örgütünün destek verdiği İstanbul Kent Mitingi başladı.

Çevre sorunlarını dile getirmek, orman alanlarının imara açılması ve hükümetin kentsel dönüşüm politikasına karşı düzenlenen miting, yolsuzluk operasyonunun, kentin ve yaşam alanlarının talanına da işaret ettiğini belirterek yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu da "Yağmaya karşı haydi İstanbul'u savunmaya sloganıyla" gündemine almıştı.

Sabah erken saatlerden itibaren vatandaşlar miting alanına gelmeye başladı,saat 11.30'da Söğütlüçeşme'den yürüyüşe geçen gruplar da Kadıköy meydanına ulaştı.

Katılımcılar, yürüyüş güzergahında bulunan Halkbank bankamatiklerinin önüne ayakkabı kutuları bırakarak yolsuzluk ve rüşvet skandalını da protesto ediyor.

POLİS SALDIRDI

ETHA'nın haberine göre; arama noktasında polisin provokasyonu üzerine çatışma çıktı. Polis, gaz bombası ve tazyikli suyla kitleye saldırdı. Polisin saldırısına eylemciler, taşlarla karşılık verdi.

Polisin attığı plastik mermilerden dolayı bir kişi gözünden yaralandı. Ayrıca çok sayıda kişinin de değişik yerlerinde yaralandığı belirtildi.

Çatışma sona erdi, miting devam ediyor. (T24, ETHA)