Özsüt işçileri kıdemlerini, 3 aydır aylık ve fazla mesai ücretlerini alamadıkları için Özsüt Kadıköy Şubesi önünde eylem gerçekleştirdi.

Özsüt önünde oturma eylemi gerçekleştiren işçilere polis müdahale etti. Çok sayıda işçinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Kıdem tazminatlarını, 3 aydır aylık ve fazla mesai ücretlerini alamadıkları için direnişte olan Özsüt İşçileri eylemlerine devam ediyor. Bugün Kadıköy Rıhtım’da toplanan işçiler ‘Özsüt’te hak gasppına son”, “#özsütsözünütut” pankartı açarak Özsüt Kadıköy şubesi önüne yürüyüş gerçekleştirdi. İşçiler, Özsüt Kadıköy şubesi önünde de oturma eylemi gerçekleştirdi. Polis oturma eylemi yapan işçilere müdahale ederek dağıttı. Çok sayıda işçi gözaltına alındı.

Dev Turizm-İş yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Özsüt sözünü tut hakkımızı ver”, “Özsüt işçisi yalnız değildir” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından işçiler adına Kerem Girenay açıklama yaptı.

Özsüt adıyla faaliyet gösteren STP Gıda firması çalışanları olduklarını dile getiren Girenay, iki işçinin alacaklarının ödenmemesi nedeniyle yeniden mücadeleye başladıklarını söyledi.

“Sizlerin önüne çayınızı, kahvenizi pastanızı bizler getirdik ve hala işçi arkadaşlarımız sizlere hizmet etmeye devam ediyor. Sizler bunun parasını ödüyorsunuz, ödediğiniz bu paraların hepsi Özsüt patronunun cebine giriyor. İstediklerinizi masanıza getiren işçiler bugün evlerinin kiralarını ödeyemiyor, okuyanların harcını ödeyemediği için kayıtları silinebilir, kimimiz elektriksiz susuz kalabilir. Bizler bugün sözümüzü söylüyoruz sizler de söyleyin” diyen Girenay boykot ve dayanışma çağrısında bulundu.

Kaynak: Siyasi Haber