Zeytinburnu'nda bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans gönderildi. 

Zeytinburnu'nda çöken binanın daha önce boşaltıldığı, ancak kaldırımdan geçenlerin çöken parçaların altında kalmış olabileceği bildiriliyor. Boş binanın 7 katlı ve 56 daireli olduğu tespit edildi. Şu ana kadar enkaz altından çıkarılan 2 yaralı hastaneye götürüldü. Olayda bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Konuya ilişkin CNN'e bilgi veren DHA muhabiri Erhan Tekten "İtfaiyenin çalışması sürüyor. Görgü tanıkları binanın boş olduğunu ve büyük bir gürültüyle çökmeye başladığını ve ortalığın toz bulutuna döndüğünü açıkladı. 5 hafif yaralı var. Ölüyle ilgili elimize bir bilgi ulaşmadı. Binanın solundaki benzin istasyonunda çalışma yok. Polis ekipleri orada. Şu anda yapılan çalışma, yıkılan binanın altında kalıp kalmadığıyla ilgili. Yandaki bina boşaltıldı. Herhangi bir yıkılma tehlikesine karşı." diye konuştu.

Bina tahliye edilmeden önce binada yaşayan Beyhan Aktaş, binaın yıkılacağının tahmin edildiğini, binada çatlaklar bulunduğunu ifade etti. Aktaş "Can güvenliğimiz kalmadığı için. Biz hepimiz kendiliğimizden çıktık" ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin CNN Türk canlı yayınında bilgi veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın binanın, 24 Aralık 2015'te bir yıldan uzun süre önce boşaltıldığını belirtti.Murat Aydın şöyle konuştu: 
"Bina 1993 yılında yaptırılmış, 1997’de de iskanını almış bir bina. 56 daire 3 dükkân var. Binanın durumuyla ilgili bize duyum gelmişti. 1 yıl önce, 24 Aralık 2015’te biz binayı tahliye etmişiz.  O süreç de zor bir süreçti, tahliye etme konusunda sıkıntılar yaşamıştık. Allah’tan o sıkıntıları göze alıp tahliye etmişiz, çok büyük acılar yaşanacaktı.",

Murat Aydın, "Geçen bir seneyi aşkın zaman içinde bu yapı orada durdu?" sorusunu şöyle yanıt verdi:

"Zaten tahliye etmekte zorlanmıştık. Yıkılıp yeniden yapılması gereken bir bina. Gerekeni zaten yapmışız. Muhtemelen daire sahiplerinin arasında anlaşamamış olması yıkımı engellemiş olabilir. Allah’tan boştu. Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde toplantıdayım. Umuyorum ki can kaybı yoktur."