İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasının yetersiz olduğunu belirterek, 23 Nisan’dan 1 Mayıs’ kadar yasak ilan edilmesini önerdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında koronavirüs salgını ve alınan tedbirlerle ilgili konuştu. Salgın tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararının yetersiz olduğunu dile getiren İmamoğlu, 23 Nisan’dan 1 Mayıs’a kadar kesintisiz 11 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 
 
‘YOL HARİTASI ŞART’

Salgının büyümesiyle müdahale şansının zorlaştığını ifade eden İmamoğlu, “Yeterli pandemi kurulu toplantısı yapmıyoruz. Sadece iki kez toplanabildik. Ben iki kurulda da böyle bir yol haritasının şart olduğunu dile getirdim. Ancak bu konuda bir cevap alamadık. Bu konuda ben yalnız değildim. Pandemi kurulunda tıp insanları aynı tavsiyeleri dile getirdi. Salgın büyüdükçe buna müdahale şansınız zorlaşıyor. Sağlık kuruluşları zorlanıyor, ölü ve vaka sayıları artıyor. Sokağa çıkma yasağı, salgını kontrol altına alma şansını sağlamış oluyor” dedi.

İmamoğlu, “Biz devletimizin kurumuyuz. Ne için maske dağıtmıyoruz. Bazı belediyelerimizde maske üretimi bile izne tabi. Belediye maske üretecek valilik izin vermiyor. Bizim amacımız yardımcı olmak” diye konuştu.