Evine yapılan baskınla gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer, 11 gündür gözaltında. İlk Kadın Politikaları Daire Başkanı olan Yüksel'in eşi "Çalışmalarının engellenmesi için gözaltında tutuluyor" dedi. 

Eşit temsiliyet ilkesiyle çalışmalar yürüten DBP'li belediyelerin tamamında kadın merkezi, çoğunda da Kadın Politikaları Daire Başkanlığı bulunuyor. DBP'li belediyelere atanan kayyımların ilk işi ise kadın çalışmalarını durdurmak oldu. İlk Kadın Politikaları Daire Başkanlığı ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından açılarak başkanlığına Yüksel Aslan Acer getirildi. Yüksel, 11 gündür gözaltında tutuluyor. Avukatları ile sadece iki defa görüştürülen Yüksel'in ailesi ile hala görüştürülmedi. Yüksel'in avukatları dosyaya gizlilik kararı getirilmesinin bahane olduğunu ve Yüksel'i gözaltında tutmak için ellerinde bir neden olmadığını belirtti. 

'ÇALIŞMALARININ ÖNÜNE GEÇİLMEK İSTENDİ'

Yüksel'in eşi Ahmet Acer, "Kadın Politikaları Daire Başkanlığı iki yıldır faaliyet yürütüyor ve Türkiye'de ilk olarak geliştirilen bir birimdir. Yüksel bu birim kapsamında çalışmalarını yürütüyordu. Gözaltına alınmasını gerektirecek bir durum söz konusu değildi. Çalışmalarının önüne geçilmesi amacıyla gözaltına alındı ve hiçbir gerekçe olmadığı için de dosyaya gizlilik kararı getirildi" diye konuştu.

GİZLİLİK KARARI 

Hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulan Yüksel'in bir an önce ifade işlemlerinin gerçekleştirilerek serbest bırakılmasını isteyen Ahmet Acer, "Kasıtlı olarak ifade işlemleri başlatılıyor. Bayram tatili olduğu öne sürülüyor ancak nöbetçi savcılar, nöbetçi mahkemeler bulunuyor. Gözaltında bulunan birçok kişinin bu süre zarfında ifadelerinin alındığını, işlemlerinin yapıldığını biliyoruz. Yüksel kesinlikle keyfi olarak gözaltında tutuluyor bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Dosyasında, "gizlilik kararı olduğu" gerekçesiyle gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Yüksel, 11 gündür Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde tutulmaya devam ediliyor.

KAYNAK: JİNHA