İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu, 22 yıldır cezaevinde olan İlhan Çomak'ın durumuna dikkat çekerek, 12 Nisan'da görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı. Eylemde konuşan Çomak'ın ağabeyi Nazım Çomak, kardeşinin, "Beni duyun, susmayın, duyun, umudumuz olun, umutsuz olmayın. Umudunuzu yitirmeyin. Adalet unutmamaktır" sözlerini paylaştı. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyeleri, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla her hafta düzenledikleri "F" oturma eyleminin 211'incisi için Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın", "Tecrit öldürüyor F tipi hapishaneler kapatılsın", "İlhan Çomak tutuksuz yargılansın" ve "Tecrit öldürür dayanışma yaşatır" pankartının açıldığı eylemde, hasta tutsakların ve 22 yıldır cezaevinde olan İlhan Çomak'ın fotoğrafları taşındı. "Tedavi haktır engellenemez", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" ve "İnsan haklarıyla insandır" sloganlarının atıldığı eylemde, 12 Nisan'da İstanbul Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan İlhan Çomak'ın durumuna dikkat çekildi. 

Eylemde konuşan İHD Cezaevi Komisyonu'ndan Hatice Onaran, Çomak'ın 22 yıldır haksız yere cezaevinde tutulduğunu belirterek, cezaevi koşulları nedeni ile birçok hastalığı olduğunu söyledi. Çomak'ın durumunda olan birçok kişinin yeniden yargılama talebinin kabul edildiğini ve tutuksuz yargılandıklarını belirten Onaran, Çomak'ın 12 Nisan'da görülecek olan davasına katılım çağrısı yaptı. 

'ÇOMAK DAVASI UTANÇ DAVASI' 

Onaran'ın ardından Çomak'ın ağabeyi Nazım Çomak konuştu. Nazım Çomak, kardeşinin sudan nedenlerle cezaevinde tutulduğunu belirterek, İlhan Çomak'ın davasının Türkiye için bir utanç davası olduğunu söyledi. 3'üncü dünya ülkelerinde bile bu tür davaların kalmadığını belirten Çomak, kardeşine yönelik özel bir düşman hukuku uygulandığını söyledi. 

ÇOMAK: ADALET UNUTMAMAKTIR

Kardeşinin davasına herkesin sahip çıkması gerektiğini dile getiren Çomak, sözlerini, İlhan Çomak'ın cezaevinden gönderdiği "Beni duyun, susmayın, duyun, umudumuz olun, umutsuz olmayın. Umudunuzu yitirmeyin. Adalet unutmamaktır" sözleri ile bitirdi.

(Kaynak: DİHA)