Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde bugün ihraçlara karşı düzenlenecek protestoya izin verilmedi. Üniversiteye gelen akademisyenlerden bazıları polis tarafından yumruklandı. Kampüs kendi öğrencileri dahil herkese kapatıldı.

Ankara Üniversitesi’nde 686 sayılı KHK ile ihraç edilen akademisyenler rektörlük kararıyla kampüse alınmadı. Üniversiteye gelen akademisyenlere polis fiziki müdahalede bulundu.

Bir sivil polis tarafından yumruklandığını söyleyen ihraç edilen akademisyenlerden Cenk Yiğiter, “Bazı arkadaşlarımıza da çevik kuvvet tarafından şiddet uygulandı. Bütün bunlar kampüsün güvenlik amirinin gözü önünde oluyor” dedi.

Polis ayrıca kampüse girişleri tamamen kapattı ve iki TOMA kampüs içine girdi. Kampüs dışında bekleyenler de Kızılay yönüne doğru uzaklaştırılırken gaz kullanıldı. 5’i akademisyen 11 kişi gözaltına alındı.

Kampüse gelen CHP milletvekillerine ise kampüsün kapatılması kararının İçişleri Bakanlığı tarafından alındığı söylendi.

İhraç edilen akademisyenlere destek için gelen Mülkiye'nin sembol isimlerinden Prof. Baskın Oran, "Atılmış akademisyenlerimi görmeye geldim. Ama polis üniversiteye girmemize izin vermiyor" dedi.

Ankara Üniversitesi’nde dün ihraç edilen akademisyenler kendilerine destek veren sendikacılar, arkadaşları ve öğrencileri ile ‘inatla gitmiyoruz’ diyerek üniversitede kalmışlardı. Üniversitenin Cebeci Kampüsü’nde bu sabah Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şubesi’nin çağrısıyla ‘Büyük Buluşma’ eylemi yapılacaktı. (Kaynak: Gazeteduvar)