İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın göreve geldikten sonra katıldığı ilk televizyon programında söylediği “Bütün şehri dinlemişler” sözü dikkat çekti ve tartışma yarattı. “Devlet içerisindeki bir çete hâkim kararıyla, Vali başta olmak üzere AK Parti, CHP , BDP’yi dinledi” diyen Efkan Ala, bu “il”in ismini söylemek yerine “Güneydeki bir il” diyerek coğrafi koordinatlarını vermişti.

Radikal'den Ömer Şahin'in haberine göre; İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bu sözlerinden sonra gözler iki kente çevrildi.

Başbakanlık kaynakları İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın işaret ettiği ilin 17 Aralık operasyonu sonrası Bakanlıktan istifa etmek zorunda kalan Zafer Çağlayan’ın da seçim bölgesi olan Mersin olduğunu söylüyor.

CHP, MHP , AKP’nin eşit güçlere sahip olduğu Mersin, aynı zamanda ülkenin en önemli ekonomi duraklarından. Mersin gümrüğü, serbest ticaret bölgesi nedeniyle ciddi bir ticaret hacmine sahip. Son yıllarda bazı operasyonlar da Mersin gümrüğünde başlatılmıştı.

Efkan Ala’nın söylediği adresin Adana da olabileceği söyleniyor. Adana, son zamanlarda valisi ve belediye yönetmi ile de siyasi tartışmaların odağında olan bir il…