Ağrı’nın Doğubayazıt Belediyesi’nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Belediye Meclis Sözcüsü Hamide Turan, İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında devam eden soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevden uzaklaştırıldı.

HDP Doğubeyazıt İlçe Örgütü durumu protesto etmek amacıyla ilçe binalarında basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan HDP İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelik, son süreçte kayyım ve talan politikalarıyla ‘hukuk sopası’ kullanılarak yerelde seçilen ve tek amacı halka hizmet olan arkadaşlarının görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Ekelik, “Kanun önünde ‘Her vatandaş suçu ispat edilmedikçe suçsuzdur’ karinesi göz önünde bulundurulmayarak arkadaşımız ve meclis sözcümüz Hamide Turan mahkemesi sonuçlanmadan uydurma bir kararla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile görevinden uzaklaştırılmıştır ve halkımıza hizmet edilmesi engellenmiştir” ifadelerini kullandı.

‘DİRENECEĞİZ’

Kararın görevinden uzaklaştırılan, partilerinden halkın şikayetleri sonucu ihraç edilen Belediye Başkanı Yıldız Acar’dan habersiz olmadığını ifade eden Ekelik, “Daha öncesinde de arkadaşlarımız hakkında şikayetleri vardır. Arkadaşımız Hamide Turan şahsında tüm onurlu direniş sergileyen ve tek amaçları halaka hizmet vermek olan arkadaşlarımızı selamlıyor ve bu hukuksuzluklara karşı direneceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

‘AMAÇLARI GÜÇLÜ YAPIYI YIKMAK’

Verilen uzaklaştırma kararını değerlendiren Belediye Meclis Sözcüsü Hamide Turan, kararın hukuksuzca olduğunu söyledi. Ekim ayında Yıldız Acar, diğer bağımsız meclis üyeleri Mecburiye Şahin, Mahmut Doğan, Baran Karahan ve yerel bir gazeteci Rıza Solak’ın kendisini TEM şubeye şikayet etmesi sonucu hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı verildiğini aktaran Turan, “Amaçları buradaki güçlü yapıyı yıkmaktır” diyerek karara tepki gösterdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı