HDP İstanbul İl Örgütü'nden 29 Temmuz'da Nurtepe'de Halk Cephesi üyeleriyle seçim standı nedeniyle başlayan ve Gazi Mahallesi'ne de sıçrayan gerginlik ve dün gece Gazi Mahallesi'nde silahla vurularak öldürülen İbrahim Öksüz'ün ölümüne ilişkin ikinci bir açıklama geldi.

Açıklamada, Öksüz'e rahmet, ailesine baş sağlığı dilenirken, Öksüz'ün öldürülmesinin Halk Cephesi tarafından başlatılan ve birkaç gündür süren gerilimin sonucu gerçekleştiği iddia edildi.

Açıklamada olayın görgü tanıklarının, Halk Cephesi üyelerinin İbrahim Öksüz'ün de içinde olduğu çocuklardan oluşan bir gruba ateş ettiğini söylediği aktarıldı; şöyle devam edildi:

"Nurtepe'de bir Alevi derneğinin standına saldırıyla başlayan olaylar, Okmeydanı ve Gazi'ye de sıçramış, nihayetinde bir çocuk grubu hedef alınarak ateş açılmış ve ne yazık ki İbrahim Öksüz'ün yaşamını yitirmesi ile sonuçlanmıştır. Birkaç gündür tüm görüşmelere, tüm sağduyu çağrılarına rağmen verilen sözleri tutmayan, iş yerlerini kundaklayan, evlere saldıran, sokakta yol kesip şiddet gösteren Halk Cephesi mensupları ne yazık ki, ağır bir provokasyon ortamı yaratmaktadırlar. Kendi dışındakilere siyaset yasağı getirme cüreti bile başlı başına provokatif davranışken, bununla da yetinilmeyip atılan sloganlarla, yapılan çağrılarla, tüm kara propaganda yöntemleriyle ve gerçekleştirilen saldırılarla gerçek bir provokasyon yaratılmıştır" denildi.

"Alevi topluluğu gibi tarihsel olarak baskı altında tutulan ve güncel olarak da mağdur edilen inanç sahiplerinin baskılanmasının, tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğu"nun söylendiği açıklamada, "saldırı tutumunun tüm ezilenlerin, direnenlerin ve demokrasi mücadelesi verenlerin karşıtlarına hizmet edeceği" belirtildi.

Açıklamada, "Böyle provokasyonlar, seçimler vesilesiyle yan yana gelen Alevilerin, emekçilerin, kadınların, Kürtlerin ve diğer inanç ve etnik toplulukların iradesini kırmaya yöneliktir ve sistemin değirmenine su taşımaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimine 9 gün kala, 'barıştıran' yana bir adayın etrafında birleşen bizler, bu provokasyonu ortadan kaldıracak tüm tedbirlerimizi almaya, sağduyulu davranmaya devam edeceğiz. Halkımızı da, tüm bu saldırılara rağmen bir kez daha sağduyulu olmaya davet ediyor, İbrahim Öksüz'ün yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyoruz" diye kaydedildi.