HDP Milletvekili Lezgin Botan, son zamanlarda "Kürdistan" kelimesinin Meclis tutanaklarına yanlış kaydedilmesine tepki göstererek, “Yanlış düzeltilsin” dedi. 

"Kürdistan" kelimesinin bir süredir Meclis Genel Kurulu ve komisyon tutanaklarında yanlış yazılması tartışma yarattı. "Kürdistan" özel isim olmasına rağmen baş harfinin küçük yazılmasına ve özel isimlerde kullanılması gereken kesme işaretinin kullanılmamasına tepki gösteren HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, “Kürdistan” kelimesinin mevcut haliyle yazılması Türk Dil Kurumu (TDK) yazım kurallarına da aykırılık teşkil ettiğini söyledi. 

Botan, Meclis Başkanlığına yazdığı dilekçede konuyu gündeme getirerek, tutanakların tekrar gözden geçirilerek Kürt halkının yoğunlukta olduğu coğrafyayı ifade eden “Kürdistan” kelimesinin yazım kurallarına riayet edilerek düzeltilip tutanaklarda doğru yazılmasını talep etti. 

HDP’li Botan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yanıtlaması istemiyle de soru önergesi verdi. Botan, sorgu önergesinde aynı gerekçeleri hatırlatarak, "Kürdistan” kelimesinin yanlış yazılması bir hata olup olmadığını sordu. Bu şekilde yazılmasının kararının ne zaman ve hangi gerekçelerle alındığını da soran Botan, bu yanlışın düzeltilmesi için çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.