HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin yönetimindeki 5 belediyeye kayyım atanmasına tepki göstererek, “İktidarın darbe planı devam ediyor. Belediyeler bu planın en öncelikli hedefidir” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin yönetimindeki Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova belediyelerine kayyım atanması ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin partinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.
 
Sancar’ın açıklamaları şöyle: “Kayyım irade gaspıdır ama aynı zamanda bütün yoksulların ekmediğinin, aşının gaspıdır. Ekmeğini, aşını korumak isteyen, onurlu bir yaşam sürmek isteyen bütün emekçilerin, emekçilerin örgütlerine buradan sesleniyoruz; kayyıma karşı mücadele, demokrasi için mücadeledir. Kayyıma karşı koymak, savaşa karşı çıkmaktır. Kayyım politikasını reddetmek, yoksulluğa karşı çıkmaktır. Ülkenin onurlu inşaları, demokrasi ve barış isteyen bütün güçleri, bu gerçeğin farkına iyi varmalıdır. 
 
İKTİDAR KÜRTLERİN DÜŞMANIDIR
 
Bu iktidar bir darbe rejimidir, bu iktidar bir darbe ürünüdür, bu iktidar darbecidir, demokrasi düşmanıdır, halk iradesinin düşmanıdır. Bu iktidar Kürtlerin düşmanıdır. Kürt halkı iradesine ve onuruna sahip çıkmayı bilir. On yıllardır, hiçbir baskı Kürt halkını sindirmeye yetmemiştir, onun temsilcilerini diz çökmeye yöneltememiştir. Diz çökmeyeceğiz, sinmeyeceğiz, mücadeleyi kararlılıkla büyüteceğiz. İktidarın darbe planı devam ediyor. Belediyeler bu planın en öncelikli hedefi ama toplumdaki diğer demokrasi alanlarını da darbeci yöntemlerle kendi kontrolüne almak için çalışmalarını sürdürüyor.”