Sincan F Tipi 2 No’lu Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, özel izinle önceki gün yaşamını yitiren annesi Saliha Hamzaoğlu’nun cenaze törenine katıldı.

Sabah saatlerinde 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi morgundan alınan cenaze, İzmir'in Konak ilçesine bağlı Güzelyalı semti Çankaya mahallesindeki Hacı Ahmet Tatari Camii’ne getirildi.

Çok sayıda sivil toplum örgütü, meslek örgütleri, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaşın çelenk gönderdiği cenaze törenine, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı barış bildirisine imza attıkları için ihraç edilen akademisyenler, siyasi parti temsilcileri ile Hamzaoğlu ailesinin yakınları ve sevenleri katıldı.

Cenaze törenine HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Ali Atalan, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel de katıldı.

'DERAN BEBEĞİN TUTUKLANDIĞI BİR ÜLKEDE NELER DİYEBİLİRİM?’

Hamzaoğlu, annesinin cenazesine cezaevi jandarmaları arasında HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile beraber geldi. Taziyeleri kabul eden Hamzaoğlu, bu sırada annesinin tabutu başına geçerek bir süre bekledi.

Taziyeleri kabul eden Hamzaoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, "Çocuklar ölmesin dediği için annesiyle beraber Deran bebeğin tutuklandığı bir ülkede neler diyebilirim ki" dedi. Bu sırada jandarma, Hamzaoğlu'nun açıklamasını bölerek programı yarıda kesmekle tehdit etti.

Cenaze töreni devam ederken, ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Saliha Hamzaoğlu’nun naaşı, Urla’ya götürülerek Zeytinalan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: Mezopotamya AjansI