Silivri Cezaevi’nde tutulan bir tutukluya, gazeteci-yazar Hasan Cemal’in Everest Yayınları’ndan çıkan ‘Kürtler’ adlı kitabı ‘Örgüt propagandası’ gerekçe gösterilerek verilmedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cemal’in ‘Kürtler’ kitabının yasaklı olmamasına rağmen cezaevine alınmamasını Adalet Bakanlığı’na sordu.

Gergerlioğlu, kitabın yasak bir kitap olmadığını söyleyerek, Silivri Cezaevi’nde bir mahpusa gönderilen kitaba el konulduğunu söyledi.

Gergerlioğlu, Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

– Silivri 4 No’lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nde yaşanan iddialar doğru mudur? Eğer bu iddialar doğruysa neden Hasan Cemal’in ‘Kürtler’ isimli kitabı cezaevine alınmamıştır?

– Silivri 4 No’lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne bu ve buna benzer şikayetlerle bakanlığınıza iletilmiş herhangi bir şikayet var mıdır?

– Cezaevi koşullarını iyileştirmek amacıyla Bakanlığı’nızın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?

– Son 3 yıldır Cezaevleri’nde çalışan personellerle ilgili şikayet sayısı kaçtır?

-Son 3 yıldır Cezaevleri’nde çalışan personellerle ilgili açılan soruşturma sayısı kaçtır ve bu soruşturmaların akıbeti ne durumdadır?

6 YIL ÖNCE YİNE CEZAEVİNE VERİLMEMİŞTİ

2013 yılında ‘Kürtler’ kitabını yine bir cezaevi yönetimi kabul etmemişti. O dönem tutuklu bulunan Milletvekili Selma Irmak, ‘Kürtler’ kitabının kendisine ‘sakıncalı’ bulunarak verilmediğini söylemişti. CHP de konuyu Meclis’e taşımıştı.