Urfa'nın Harran İlçe Belediyesi, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini unutturmamak iddiasıyla ilçenin girişine 'tank durduran Recep Tayyip Erdoğan' anıtı dikti. Heykel sosyal medyanın diline dolanı.

Sosyal medyada da çokça paylaşılan anıtta tankı durdurmaya çalışan iki kişi ve üzerinde Türk bayrağı açan üçüncü bir kişi bulunuyor.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, "Biz de diktiğimiz bu anıtla milletimizin yazdığı büyük destanı ölümsüzleştirmek istedik. Şehrin girişine diktiğimiz anıt, Harran'a gelip gidenlere o geceyi unutturmayacak. Ülkemize yapılan ihaneti, hainlere karşı bir ve beraber olmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere her daim hatırlatacak" dedi.

Mizah ve ironi haberleriyle bilinen Zaytung, Erdoğan heykeli için "Harran'a dikilen Hafız Esad heykeli için Suriye Hükümeti'nden açıklama: ''Beklemiyorduk. Dileriz bu adım iki ülke arasındaki ilişkilerin...'' yorumu yaptı.

Heykelle ilgili yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

kültürel iktidar. nihayet! pic.twitter.com/DmBNAFiBv9

— ümit kıvanç

uzun zamandır gördüğüm en komik şey, tank durduran erdoğan heykeli. ya bu millete evet müstahak yemin ediyorum. pic.twitter.com/D2h9lG6238

— varcharian

Tankların önüne çıkmayan Erdoğan için Harran'da tank durduran Erdoğan heykeli yapıldı. Bu arada AKPliler için heykel, put oluyordu pic.twitter.com/PZWKmSkcW2

— Pars

Bienalde en büyük ilgiyi Erdoğan'ın "Bilader hüüoop, oraya mal gelecek" heykeli topladı. pic.twitter.com/1ml3LF8Lum

— Aptulla HAYIRLIEVLAT

Erdoğan heykeli diye Hafız Esad heykeli yapmışlar . pic.twitter.com/CzrFXA9sbq

— Metin Yüksel