Gülsuyu’nda silahla vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik’in vücuduna altı kurşun isabet ettiği otopside ortaya çıktı. Gedik’in vurulduğu an, üzerinde olan giysiler, yani olayın delilleri ise “kayıp.”

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, İstanbul’un Maltepe ilçesinde Gülsuyu’nda eylemcilere açılan ateş sonucu öldürülen 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik’in ölü muayene tutanağına göre, Gedik’in vücuduna altı kurşun isabet etti.

Avukat Zeycan Balcı Şimşek Gedik vurulduğu anda üzerinde olan giysilerin, yani delillerin “kayıp olduğunu” söyledi.

Avukat Şimşek, “Dün akşam teknisyen giyimli iki kişi Gedik yoğun bakımdayken içeri girmiş ve ellerinde bir torbayla dışarı çıkmıştı. O zamandan beri, olay anında üzerinde olan giysileri kayıp. Şu anda durumu görüşmek üzere savcılara ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Avukat Engin Gökoğlu da otopsi sırasında savcının kendilerinin içeri girmesine izin vermediğini, oyaladığını söyledi. Gökoğlu, “İçeri girmemize yasal olarak engel olunamayacağını savcıya da söyledik, içeri girdiğimizde otopsi tamamlanıyordu” dedi.

DÖRDÜ BAŞINA, ALTI MERMİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ölü muayene tutanağına göre, sırtına ve boynuna birer, başına da dört ayrı mermi isabet etti. Baş bölgesindeki mermi girişlerinden biri alnında.

Tutanağa göre, kafatasında da çok sayıda kırık tespit edildi.

Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi'ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Gedik’in cenazesi Küçük Armutlu’ya götürüldü.

Gedik’in cenazesi yarın sabah 10:00’da önce Gülsuyu’na, vurulduğu yere götürülecek. Ardından yine Küçük Armutlu’daki Cemevi’ne getirilecek. Cenaze buradaki törenin ardından Gazi Mahallesi Mezarlığı’na defnedilecek.

VURANLAR SERBEST, PROTESTO EDEN TUTUKLAMAYA

Gedik’i hastanede beklerken polisin yoğun bakıma girmesine karşı çıkan ve gözaltına alınan mühendis Barış Önal, “polise mukavemet” suçlamasıyla tutuklamaya sevk edildi. Avukat Gökoğlu, “Sokak ortasında vuranlar serbest, haklarında hiçbir işlem yapılmadı, protesto edenler tutuklamaya sevk edildi” dedi.

Önal, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verdiği ifadesinde şunları söyledi:

“Gedik yaşamını kaybettikten beş dakika sonra Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeydim. Yoğun bakımın önünde bekleyen arkadaşlar gelip, içeri birilerinin girdiğini, delillerin karartılmak istenebileceğini söyledi."

"Yoğun bakımın önünde doktor önlüklü kişiler vardı, kim olduklarını sorunca kaçıp kendilerini bir odaya kapattılar.”

“Biz bağırıp kim olduklarını ısrarla sorunca çevik kuvvet geldi. Kalabalığı dışarı çıkardı. Ben de yoğun bakımdan çıktım, hastanenin içindeydim. Buradan çıkmak istemediğimi söyledim. Zorla çıkarmaya çalıştılar sonra da kelepçeleyip gözaltına aldılar.”

Barış Önal mahkemedeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.