Dün akşam İstanbul Beyoğlu’ndaki ajans bürosundan çıktıktan sonra bir süre kendilerinden haber alınamayıp, daha sonra evlerine yapılan polis baskınları ile gözaltına alındıkları anlaşılan Mezopotamya Ajansı muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu, hala gözaltında.

MA’nın avukatları, her iki gazetecinin hangi gerekçe ile gözaltına alındıkları hakkında bilgi almak üzere tutuldukları İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitti.

TEM Şube Müdürlüğü’nde tutulan Eser ve Topaloğlu ile görüşmek isteyen avukatlara, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında her iki gazeteciye 24 saatlik “avukat görüş yasağı” getirildiği söylendi. 

Başlatılan soruşturmaya dair “gizlilik” kararı alındığı bilgisi de yine avukatlarla paylaşıldı.

Gözaltına alınmalarının ardından Eser ve Topaloğlu’nun evlerine baskın düzenleyen polisler, kapıları kırarak içeri girip aramalar yaptı.

Gazetecilerden Sadiye Eser’in evine yapılan baskın sırasında polisler, yere yatırdıkları aile fertlerinin kafalarına silah dayadı.

BERİVAN ALTAN’IN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Berivan Altan ise, Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce hakkında çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda 26 Kasım gecesi Ankara’da kaldığı eve yapılan polis baskını ile gözaltına alınıp, Mersin’e getirilmişti.

4 gündür Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube’de tutulan Altan’ın gözaltı süresi savcılık kararıyla 4 gün daha uzatıldı. Gazeteci Altan’a dair alınan “avukat kısıtlılığı” kararı ise kaldırıldı.

GÖZALTI GEREKÇESİ BİLİNMİYOR

Hangi gerekçe ile gözaltında olduğu konusunda bilgi alınamayan Altan’ın emniyette polislerce sık sık sohbet adı altında görüşülmeye çağrıldığı psikolojik baskıya maruz kaldığı avukatlarınca belirtildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı