İzmir'de avukatlar, Mardin ve Şanlıurfa illerinde 15 günü aşkın süredir gözaltında tutulan 6 meslektaşlarının serbest bırakılması talebiyle savcılıklara faks çekti.

OHAL KHK’leri ile kapatılan Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Mardin Şube Eş Başkanı Av. Seher Acar ve MHD üyeleri Av. Mahmut Bingöl, Av. Feyzi Atsız ile Av. Ziya Baği  ve Şanlıurfa'da da Av. Sevda Çelik Özbingöl ve Av. Bekir Benek 15 günden uzun bir süredir gözaltında. Gözaltındaki avukatlar için İzmir'de eylem yapıldı.
 
Konak PTT önünde cübbeleri ile birlikte bir araya gelen Çağdaş Hukukçular Derneği ve Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi avukatlar, Mardin ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılıklarına ayrı ayrı faks çekti. Gönderilen fakslarda avukatlar meslektaşlarının derhal serbest bırakılmasını ve savunma mesleğine yönelik saldırılara son verilmesini istedi. Faks çekme eylemi avukat bürolarından da devam edecek.
 
'CEZAEVİNE DE ATILSAK KARŞI DURACAĞIZ'
 
Faks çekme eylemi sonrası basına açıklamada bulunan Avukat Erdoğan Akdoğdu, KHK'lerin ülkenin kendi Anayasası'na da aykırı olduğunu ifade ederek, "Bu KHK'lerin darbecilere yönelik olduğu söylendi ama biz biliyoruz ki ülkedeki her darbe muhaliflerin sesini kısmak içindi. Ezilenlerin avukatlığını yapan bizler bunu çok yakından biliyoruz. Saldırılardan avukatların dernekleri de nasibini aldı ve kapatılan derneklerimizin üyeleri, kayyım atanan belediyelerin avukatları, Kürt halkının avukatları gözaltında. Mücadelede olacağız, kazanacağız. Cezaevine de atılsak, hakkımızda soruşturmalar, kovuşturmalar da açılsa hukuksuzlukların karşısında durmaya devam edeceğiz" dedi
 
(Kaynak: Evrensel)