Başkent Dayanışması bileşenleri, Melih Gökçek için hazırladığı karneyi Güvenpark’taki bir basın açıklamasıyla gösterdi. Gökçek’e karne veren bileşenler, karnenin adını “100’süz karne” olarak isimlendirdi ve karnede 100 olmadığı gibi sıfır dışında da not bulunmadığını söyledi. Açıklamada Gökçek’in sosyal etkileşimden kamu değerlerini korumaya, tasarım ve teknolojiden kent kültürüne ve yabancı dil kullanımına kadar icraatları sayıldıktan sonra her birinin sıfır notunu hak ettiği belirtildi.

Dayanışma adına konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, sömestr tatili öncesi Melih Gökçek’in 20 yıllık dönemde kentin ABC’sini öğrenemediği için karnesini vermek üzere bir araya geldiklerini söyledi. Candan, 4 Şubat tarihinde AOÇ’de sürdürülen talanı protesto etmek için hazırlık içerisinde olduklarını da duyurdu.

Gökçek’in karnesini ise tiyatro sanatçısı Mehmet Nurkut açıkladı. Buna göre 20 yıldır 1. sınıfta olan Gökçek “başarısız” bulundu. Matematik’ten “Belediyenin borcunu 20 kat, EGO’nun borcunu 88 kart artırmak” ile, Görsel Sanatlar’dan “Ahlaksızlığın, sapıklığın adını sanat koymuşlar. Ben böyle sanatın içine tüküreyim” sözü ile, Teknoloji ve Tasarım’dan “Robot kediler şeklinde bir şey düşünüyorum. Uçan dev robot kediler! 5 tanesi bir araya gelip dev bir seğmen oluşturuyorlar” sözleriyle Rehberlik dersinden ise “Sel riski varsa üst kattaki komşunuzda kalın” ifadeleri nedeniyle sıfır verildiği belirtildi. Başkent Dayanışması bileşenleri, Gökçek’in sınıf geçme derecesi ve davranış puanını da “ümitsiz” olarak değerlendirdi.

Karne notlarının okunmasının ardından Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Gökçek’in bu notlarla tasdikname alması gerektiğini belirtti. Hakkan, yerel seçimleri hatırlatarak, “Bu karneyle Melih Gökçek’in başarılı olması ve devam etmesi mümkün değil. En geç 30 Mart tarihinde tasdikname ile Ankara’dan uzaklaştırılmalı” şeklinde konuştu.

(sendika.org)