Gezi Direnişi’nde polis saldırısı sonucu yaralananları tedavi ettikleri için Sağlık Bakanlığı’nın, amaçları dışında hareket ettikleri gerekçesiyle İstanbul Tabip Odası’nın 2013 yılı yönetim kurulu ve haysiyet divanı üyelerinin görevden alınması talebiyle açtığı dava bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

Duruşmada söz alan Sağlık Bakanlığı avukatları, İstanbul Tabip Odası amacı dışında faaliyetlerde bulunduğunu kaydederek, yönetim kurulu ve haysiyet divanının görevlerine son verilmesini talep etti.

İstanbul Tabip Odası avukatları davayı bir demokrasi ayıbı olarak nitelendirdiklerini belirterek davanın bitirilmesini istedi.

2013 yılı İstanbul Tabip Odası yönetim kurulu listesini isteyen mahkeme, duruşmayı 6 Ekim 2016 tarihine erteledi.

Duruşmanın ardından, İstanbul Tabip Odası üyeleri adliye önünde “Gezi hekimliği yargılanamaz” yazılı bir pankart açarak basın açıklaması yaptı.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuz Erez, haklarında dava açılan arkadaşlarının görevlerini yaptıklarını ifade ederek, “Gezi olaylarında hekimler bu şekilde davranmasalardı gerek odamız üyeleri gerekse dünyadaki benzerlerimiz tarafından ayıplanırdı. İstanbul Tabip Odası diğer tabip odaları gibi meslektaşlarının demokratik seçimiyle vazife başına gelmiş bir kuruluştur. Bunu mahkeme kararıyla yerinden uzaklaştırmak hiçbir demokratik ahkama sığmaz. Her koşulda ihtiyacı olan vatandaşın yanında yer alacağız” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Sendika. Org)