AKP-Gülen Grubu koalisyonu bozulduktan sonra Twitter üzerinden Fethullah Gülen Grubu’ndan yana açıklamalar yaparak fenomen olan Fuat Avni, Gülen Cemaati’nin yayın organlarına karşı başlatılan kapsamlı operasyonu yine önceden bilirken; bu kez de MİT’in bir provokasyon yapabileceğine işaret edip merkez medyaya da operasyon düzenleneceğini öne sürdü.

31 kişilik gözaltı operasyonuyla ilgili yeni iddialar ortaya atan Fuat Avni, attığı mesajlarla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklenirken, Erdoğan’ın operasyonun dünya basındaki yankısından dolayı sinirlendiğini iddia etti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın gün boyu Erdoğan’dan talimatlar aldığını ifade eden Fuat Avni; MİT elemanlarının Gülen Cemaati mensubuymuş gibi ellerinde Kuran’la Zaman gazetesi ve Çağlayan Adliyesi önüne giderek polise ve hükümete yakın medyaya saldıracağını öne sürdü.

"'MERKEZ MEDYA'YA OPERASYON"

Fuat Avni hesabından yapılan açıklamada "merkez medya"yla ilgili bir iddia da ortaya atılırken, “Merkez Medya’ya yapılacak operasyonun dosyası elimde. Zamanı gelince paylaşıp deşifre edeceğim” denildi.