Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Bakırköy Cezaevi'nden gönderdiği mesajında, "Bu kararı bekliyordum. Şaşırmadım. Böyle bir dönemde burada olmak, iyi bir şey yaptığımızın göstergesidir. Türkiye'de devlet tarafından tutuklanmak bir onurdur" dedi.

Özgür Gündem tarafından başlatılan Nöbetçi Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TiHV) Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı, 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla tutuklandı.

Evrensel'de yer alan habere göre, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Avukat Rotinda Polat ile ÖHD'li kadın avukatlar, dün tutuklanan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'yı Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'nde ziyaret etti.

Avukatlarla sohbet eden Fincancı'nın gönderdiği mesajında, "Bu kararı bekliyordum. Şaşırmadım. Böyle bir dönemde burada olmak, iyi bir şey yaptığımızın göstergesidir. Türkiye'de devlet tarafından tutuklanmak bir onurdur" ifadelerine yer verdi.