Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplandı. Saat 17.30'da başlayan toplantının ardından Bakan Koca, YouTube üzerinden açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, yarından itibaren 45 yaşın üstüne Covid-19 aşı randevusu verileceğini duyurdu

Bakan Koca ayrıca, önümüzdeki hafta başında 4,2 milyon doz biontech aşısı geleceğini de açıkladı.

Tedbirlerle ilgili de açıklama yapan Koca, "tedbirlerin gevşetilmesi hazirandan sonra değerlendirilir" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın açıklamasından öne çıkan detaylar şöyle:

“YARIN 45 YAŞ ÜSTÜ, PAZARTESİ 40 YAŞ ÜSTÜ YURTTAŞLAR AŞILANMAYA BAŞLANACAK”

"Yarın itibarıyla 45 yaş üzerindeki vatandaşlarımız da aşılanmaya başlıyor. Gelecek pazartesi günü 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız aşı programına dahil edilmiş olacak"

YERLİ AŞI

"(Covid-19) Önümüzdeki hafta yerli aşımızın Faz-3 insan çalışmaları için gönüllülerimizi aşılayacağız. Türk aşısı son aşamaya geldi."

ÜÇÜNCÜ DOZ

"Aşıların belirli süre ile bağışıklık sağladığı ve iki doz aşı olan kişilerin 3'üncü doz aşı olması gerekliliği konusunda bilimsel çalışmalar devam etmektedir. Bu konuda bir klinik çalışma da Bakanlığımızca planlanmış, hangi aşıların çapraz kullanılabileceği ve yerli aşımızın üçüncü doz olarak kullanımı değerlendirilmektedir."

KISITLAMALARIN GEVŞETİLMESİ

Bakan Koca bu konuşmasında Covid-19 tedbirlerinin gevşetilmesi ile ilgili bir bilgi vermedi ancak Bilim Kurulu toplantısının hemen ardından ajanslara yansıyan bilgilerde kısıtlama tedbirlerinin gevşetilmesinin haziran sonrasında değerlendireceği belirtilmişti. Koca'nın ayrıca haftaya 4,2 milyon doz Biontech aşısının geleceğini de açıkladığı belirtilmişti.