Gezi Parkı eylemleri sırasında polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük'ün davasında beşinci duruşma bugün görüldü.

Mahkeme heyeti, sanık polisin tutuklanma talebini reddetti. Duruşma 7 Temmuz 2014’e erteledi. Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonu karıştı. Salonda savcıya tepki gösterildi.

Sanık polis Ahmet Şahbaz jandarmaların olağanüstü önlemleri arasında duruşma salonuna getirildi. Duruşmaya diğer duruşmaların aksine peruksuz ve gözlüksüz katılan katil zanlısı Ahmet Şahbaz’ın tutuklanma talebi reddedildi. Jandarma sayısının fazla olması avukatların ve duruşmayı izleyenlerin tepkisine neden oldu.

Sanık avukatı duruşmanın kapalı yapılmasını isterken, Sarısülük ailesinin avukatları buna karşı çıktı. Sanık Şahbaz susma hakkını kullandığını söyledi. Sanık avukatı, “Müvekkil çok sayıda taş isabet etmiş olup, meşru müdafaa sınırında kalmıştır. Bu nedenle ceza verilmesin” dedi.Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük, duruşma salonundaki sanık polis Ahmet Şahbaz'a "Bu tarafa, gözümün içine bak, nasıl yaptın yüzüme anlat... Oğlum mezarda yatıyor, sen dışarıda geziyorsun katil!" diye bağırdı.

Duruşmada Sarısülük'ün vurulma anının görüntüleri izletildiği sırada anne Sarısülük gözyaşlarını tutamadı. Duruşmayı Gezi'de yaşamını yitiren Berkin Elvan, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan'ın aileleri de izledi. 

Duruşmada Sarısülük ailesinin avukatları görüntülerin ve raporların sunulmasının ardından sanığın tutuklamasını talep ettiler. Savcı tutuklama talebinin de sanık avukatların 'duruşmalardan vareste' tutulma taleplerinin de reddini istedi. Duruşma 7 Temmuz 2014’e erteledi.