Burak Şahin / DİKEN

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Dört dörtlük Alevi’yim” açıklaması sonrasında atılan ‘ibne‘ tweet’i nedeniyle açtığı dava Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor.

Erdoğan Temmuz 2013′te “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi’yim” demiş, HDP Beyoğlu Eş Başkanı ve LGBTİ aktivisti Levent Pişkin Twitter’dan “Erdoğan’dan ‘dört dörtlük ibneyim, ibneliği sizden öğrenecek değiliz’ açıklaması bekliyorum. Öptüm. #AnayasadaLGBT” mesajını yazmıştı.

Erdoğan’ın Levent Pişkin’e ‘kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret, iftira ve ağır tahrik‘ suçlamasıyla açtığı davanın ikinci celsesi önceki gün görüldü; Pişkin, 2 ay 15 gün hapis karşılığı 1500 lira para cezasına çarptırıldı.

Pişkin, işte bu kararı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını söyledi.

‘İBNEYİ HAKARET OLARAK KULLANMAM MÜMKÜN DEĞİL’

Levent Pişkin duruşmadaki savunmasında, “Ben ibneyim ve ibneliğin olağanlaşması için mücadele ediyorum. İbneyi bir hakaret olarak kullanmam mümkün değil” dedi.

KARAR AYM’YE TAŞINIYOR

Erdoğan hakkında, kendi cinsel yönelimini aşağıladığı için karşı suç duyurusunda da bulunan Levent Pişkin, para cezasının temyiz sınırının altında kalması nedeniyle kararı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacak.

‘HETEROSEKSÜEL’ NE KADAR HAKARETSE ‘İBNE’ DE O KADAR!

LGBTİ aktivisti, davayı niçin ‘absürd’ bulduğunu da savunmasında şu sözlerle anlattı:

“Gey ne kadar bir kimliği/cinsel yönelimi ifade ediyorsa ibne de ondan gayrı değildir, bu topraklara ait bir kimliktir. Birine heteroseksüel demek ne kadar hakaretse berikine eşcinsel/ibne demek de o kadar hakarettir.” (diken.com.tr)