Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Davası'nda yargılanan iş insanı Osman Kavala'nın dün tahliye edilmesine tepki gösterdi. Erdoğan, "Bir manevra ile dün onu beraat ettirmeye kalktılar. Onunla beraber başkaları da bu işin içinde" dedi. 

Grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın Osman Kavala ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"BERAAT ETTİRMEYE KALKTILAR"

"Ciddi manada perde arkasında Soroz türü bazı ülkeleri ayaklandırmak sureti ile oraları karıştıran tipler vardır, onun da Türkiye ayağı içerideydi. Bir manevra ile dün onu (Osman Kavala) beraat ettirmeye kalktılar. Onunla beraber başkaları da bu işin içinde.

"Sevsinler senin aydınlık gençlerini,. Bunlar tamamıyla sayenizde aldatılmış gençler. Siz değil misiniz terörist olarak tescil edilmişlerin posterlerini, Atatürk Kültür Merkezine asanlar siz değil miydiniz? AKM'nin Taksim'e bakan cephesinde bu posterleri görmedik mi? Kimler gerdi, kimler astı bu posterleri? Bay Kemal işte senin takımın yaptı. Sizin aydınlanmış gençleriniz bunlarsa yandık. Bizim aldatılmış gençlere ihtiyacımız yok."

"Her kim bu olayları masum bir çevre hareketi olarak tanımlıyorsa bu ülke ve milletin düşmanıdır. Toplumumuzu bölmeyi amaçlayan Gezi olaylarını milletimizle omuz omuza vererek bitirdik. Gezi'de başaramadıklarını 17-25 Emniyet Yargı girişiminde denediler. Bunu da bozduk .Bu defa Çukur eylemleriyle doğrudan topraklarımızı bölmeye çalıştılar."

"Bizim ve milletimizin gözünde Gezi'nin ve bu kalkışmanın önünde yer alanların hükmü asla değişmeyecektir. Milletimiz müsterih olsun bu meseleyi de sonuna kadar kararlılıkla takip edecek, adaletin tecellisi için son nefesimize kadar mücadeleyi sürdüreceğiz."