CHP Genel Başkan aday adayı olan Ömer Faruk Eminağaoğlu, 36'ıncı CHP Olağan Kongresi'nde yeterli imzaya ulaşamayınca genel başkanlık seçimine katılamamıştı.

Konuyla ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Eminağaoğlu, “Türkiye’de Adalet ve Demokrasi için, CHP’de adalet ve demokrasi. 12 Eylüllere her yerde her koşulda HAYIR. Ülkede de partide de %10’lara sığınarak iktidar olmaya HAYIR! Türkiye’ye demokrasiyi getiren CHP’de de hukuk ve demokrasi” dedi.

Açıklama şu şekilde:

“Mevcut genel başkan 1136 delegenin imzasını Genel Merkezde alıp Kurultaya geliyorsa, gizli oy nerede, Kurultay nerde başlıyor, bu durumda seçim neden yapılıyor. 12 Eylülün %10ları ülkede iktidar yaratıyor, yetmiyor partiye taşınıyor, partide de iktidar için kullanılıyor. Adalet Kurultayı’nda gücün hukuku uygulanıyor. Adalet ve Cesaret Kurultayı'nda, adalet nerede cesaret nerede? Türkiye’de Adalet ve Demokrasi için, CHP’de Adalet ve Demokrasi. 12 Eylüllere her yerde her koşulda HAYIR. Ülkede de partide de %10’lara sığınarak iktidar olmaya HAYIR! Türkiye’ye demokrasiyi getiren CHP’de de hukuk ve demokrasi…”

Eminağaoğlu’nun açıklaması şöyle: