Afrin Kantonu YPG komutanlığı, Cephet El Nusra grubunun Afrin’e yönelik saldırı gerçekleştirmek için güç yığdığı ve saldırı için hazırlıklar yaptığı yönündeki haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

YPG açıklamasında İdlib ve Halep çevresinde yaşanan çatışmaların Nusra grubu ile ÖSO grupları arasında yaşanan çatışmalar olduğu açıklayarak “şu ana kadar Kantonumuza yönelik herhangi bir grubunun saldırısı olmuş değil” denildi.

Halep ve İdlib çevresinde Nusra grubu ile ÖSO grupları arasında yaşanan çatışmaların kendilerine yönelik her hangi bir saldırının gelişmediği belirtilen YPG açıklaması şöyle: “Son dönemlerde bazı basın yayın kuruluşlarında, Cephet El Nusra’nın Efrin çevresinde muhtemel bir saldırı için gücünü toplayarak bir hazırlık içinde olduğu biçiminde haberler yer aldı. Bu haberlere ilişkin Efrin Kantonu YPG komutanlığı olarak bölgede var olan durumu özetle kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Cephet El Nusra Halep ve İdlib çevresinde ÖSO gruplarına karşı bir saldırı başlatmış durumda. Bu saldırılar sonucunda İdlib çevresini büyük oranda denetimine aldı. Şimdi de Halep çevresini denetimine almak için bir çaba içerisinde. Yaşanan çatışmalar Nusra grubu ile ÖSO grupları arasında devam eden çatışmalardır. Efrin üzerinde şu ana kadar hiç bir etkinlikleri oluşmuş değil. Şimdiye kadar hiç bir grupla herhangi bir kriz, çatışmalı durum yaşanmış değil. Efrin Kantonumuza yönelik bir saldırı girişimlerinde bulunmuş değiller. YPG olarak da hiç bir tarafla bir sorun, çatışma yaşamayı istemiyoruz.

Suriye halklarının barış, demokrasi ve birlik içindeki bir Suriye’yi tanıyan ve kabul eden tüm gruplarla ilişki ve ittifak içinde olmaya hazırız olduğumuz her zaman olduğu gibi yine deklere ediyoruz.

Bu temelde YPG Efrin Kantonu Komutanlığı olarak halkımıza ve kamuoyuna her türlü saldırıya karşı her zamandan daha hazırlıklı ve iyi durumda olduğumuzu belirterek, olası bir saldırı durumunda en sert şekilde cevap vermeye hazır olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.” (ANF)